KAR

Fjärde raka segern - mot Karlstad hemma

17 januari 2021 20:20
Dam

I det täta matchprogrammet tog Täbys damer i eftermiddag sin fjärde raka seger efter ännu bra period, men den här gången den andra. Matilda Sjödin blev stor matchvinnare då hon stod för tre av målen. Laget ligger kvar på 6:e plats men närmar sig KAIS Mora på femte.

Första perioden slarvade hemmalaget ganska ofta och Karlstad passade på att missa en straff innan de gjorde mål på ett sådär flipprigt sätt. Täby spelade upp sig lite grann med Karlstad var hetare och ville mer.

I andra dröjde det till ca halva matchen var spelad innan hemmalaget höjde tempot och direkt fick Karlstad problem. På Täbys första Powerplay gjorde Matilda Sjödin sitt första mål för dagen. Dryga minuten kom 2-1 och med 9 sekunder kvar av perioden gjorde Lisa Carlsson ett mål på ett långskott.

När så Matilda gör sitt tredje mål på ännu ett PP i den 9:e minuten kändes matchen klar. Karlstad ville dock annat och började spela sådär desperat som bara ett lag i behov av poäng kan. Plötsligt stod de 4-3 med 5,30 minuter kvar och matchen levde i allra högsta grad.

Täby spelade dock av de sista två minuterna på ett rutinerat sätt och kom undan med ytterligare 3 poäng och är utan poängförlust efter årsskiftet. Kul!

Bästa poängplockare i Täby:

Matilda Sjödin - 3p (3 + 0)

Nästa match är redan på onsdag då Pixbo kommer på besök till K-Rauta Arena för att spela den uppskjutna matchen från helgen innan jul. Matchen börjar kl 19.00.