Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Söndag
17 Apr 1 match
Lördag
30 Apr 1 match
Lördag
06 Aug 1 match
Lördag
13 Aug 1 match
Fredag
19 Aug 2 matcher
Lördag
20 Aug 4 matcher
Fredag
26 Aug 1 match
Lördag
27 Aug 3 matcher
Söndag
28 Aug 2 matcher
Lördag
03 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 2 matcher
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Täby
TÄBY

Viktiga segrar för Karlstad och Täby - plus topplagen

27 november 2020 22:04
SSL Dam

Rapporten från SSL:s fredagsmys med fem matcher i SSL Dam visar att både Karlstad och Täby tog tre viktiga poäng i det som kan kategoriseras som sexpoängsmatcher. Därtill vann de tre topplagen Thorengruppen, KAIS Mora och Pixbo Wallenstam sina respektive matcher.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - Sirius Innebandy 8-4 (3-1, 2-1, 3-2)

Mål Thorengruppen: Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Veera Kauppi 3, Maja Viström, Oona Kauppi 2

Mål Sirius: Amanda Ljunggren 2, Moa Svanström, Johanna Homi

Rubrikerna

– Det är svårt att inte nämna den finländska systraduon Veera Kauppi och Oona Kauppi i en match som denna. De gjorde tillsammans fem mål för Thorengruppen. Veera svarade för 3+3 poäng och Oona för 2+2 diton, vilket innebär att de båda har svarat för minst en poäng i samtliga tio matcher hittills denna SSL-säsong.

– Sirius fick en bra start genom 0-1 via Amanda Ljunggren efter knappt halva den första perioden, men därefter vände Thorengruppen via fyra raka mål. Ljunggren reducerade för övrigt till 7-3 med sitt andra mål i matchen i mitten av den sista perioden och har nu fem raka matcher med poäng.

– Thorengruppen är fortsatt serieledare med full pott efter tio matcher, med +39 i målskillnad. Sirius finns på fjärde plats med respektabla 20 poäng på tio matcher och +8.

Nacka Wallenstam IBK - Täby FC 2-7 (0-2, 0-2, 2-3)

Mål Nacka: Frida Svan 2

Mål Täby: Julia Croneld, Ellen Nyman 2, Ranja Varli, Agnes Wiklund 2, Julia Zachrisson

Rubrikerna

– Täby tog ledningen efter drygt en minut och gick därefter ifrån till klara 5-0 några minuter in i tredje perioden. Matchens två sista mål från gästerna föll under matchens allra sista minut, men oavsett det var segern aldrig hotad.

– Det är svårt att undgå att notera Frida Svans två fullträffar för Nacka, vilket var det laget mäktade med i målväg. Det var första gången den här säsongen hon gjorde fler än ett mål i en match, totalt har det blivit fem fullträffar - men ingen assistpoäng.

– Tack vare segern tog Täby ett kliv upp från elfte till sjunde plats i den täta tabellen, bland annat förbi Nacka som återfinns på den nionde platsen.

Karlstad Innebandy - Jönköpings IK 5-3 (1-1, 3-0, 1-2)

Mål Karlstad: Linnea Juhlin 2, Frida Swahn 2, Klara Danielsson

Mål Jönköping: Ellen Svensson 2, Emma Thorsson

Rubrikerna

– Karlstad och Jönköping stod båda på fem poäng inför dagens match. Med facit i hand avgjordes matchen i mittperioden, där Frida Swahns två raka mål från 1-1 till 3-1 gav det viktiga rycket. Hon har nu gjort poäng i tre raka matcher och bidrog starkt till de tre poängen.

– JIK:s Ellen Svensson gjorde matchens första och sista mål, vilket innebar hennes tredje raka match med två fullträffar - imponerande!

– Segenr tar Karlstad upp över nedflyttningsstrecket, till tolfteplatsen med åtta poäng på nio matcher. Jönköping flyttades därmed ner till trettondeplatsen, men har en match mindre spelad.

Endre IF - Västerås Rönnby IBK

Matchen uppskjuten.

IBK Lund - Pixbo Wallenstam IBK 5-7 (2-3, 2-0, 1-4)

Mål Lund: Självmål, Emma Heander, Denisa Kotzurova, Michaela Miejnkova, Alice Sköld

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 3, Rikke Inbegrigtsli, Laura Manninen, Moa Andersson, Eliska Krupnova

Rubrikerna

– Motflytet fortsätter att grina Lund i ansiktet. Ännu en i stora drag bra genomförd match slutade med noll poäng, trots ledning med 5-4 med tio minuter kvar av tredje perioden.

– Pixbos Mia Karjalainen svarade för ett hattrick och även det matchavgörande målet till 5-6 med fem minuter kvar att spela. I och med målen var en åtta matcher lång måltorka över för Karjalainen.

– I och med trepoängaren återfinns Pixbo på tredjeplats med 22 poäng efter nio matcher. Lund är fortsatt jumbo med sina fem poäng efter tio matcher.

IBF Falun - KAIS Mora 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)

Mål Falun: Agnes Edlund 2, Elin Nordström

Mål Mora: Moa Gustafsson 3, Agnes Sälgström 2, Lisa Svarfvar, Alexandra Terner

Rubrikerna

– Dagens stora rubrik inför matchen var att Anna Wijk var tillbaka i KAIS Mora via ett lån från Storvreta, men det var lagkamraten Moa Gustafsson som stal showen med ett hattrick i daladerbyt. Wijk noterades för en assist.

– I hemmalaget Falun var Agnes Edlund poängbäst med sina två mål, lagets första och sista i matchen. Hon står på totalt fem mål i SSL i höst och har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna, men har än så länge ingen assist.

– Efter nio spelade matcher ligger KAIS Mora på femte plats med 18 poäng. Nykomlingen Falin finns på elfte plats med sina nio poäng på tio matcher.