WIC

Förlust mot Warberg borta efter 5-2 ledning

15 november 2020 17:00
Dam

I eftermiddag var Täbys damer tillbaka i spel efter tre veckors Corona-uppehåll. Det såg bra ut efter två perioder och hemmalaget ska vara nöjda med 2-4 underläge. Men i tredje perioden skedde en total förändring där Warberg sköt i alla lägen och det mesta gick i mål.

De två första perioderna hade bortalaget total kontoll på händelserna och borde ha lett med mer än 4-2. Warberg fick chansen att reducera i slutet på en ganska tveksam dömd utvisning. Innan dess låg Täby närmare 6-1 än 4-2 sett till chanser och tyvärr var väl uppehållet lite av anledningen att skotten inte satt när lägena uppstod.

I tredje gör Täby 5-2 efter halvminuten men därefter händer något. Ett turligt mål ger hemmalaget extra energi och försvarsarbetet hos gästerna såg inte 100%-igt ut. Täby kommer nästan ikapp till 6-7 men Warberg gör de två sista målen i öppen kasse.

"De skjuter överallt och tar vara på returerna och de är starkare framför vårt eget mål så det är något vi får ta till oss" säger Matilda Sjödin till SportExpressen efter matchen.