JIK

Förlust mot Jönköping hemma

12 december 2020 21:55
Dam

Ännu en hemmamatch mot ett lag på den undre halvan och ännu en förlust. Täbys damer har fortsatt svårt för lag som ställer upp med en mur framför eget mål och satsar på kontringar när tillfälle ges. Förlust med 5-6 efter underläge med 0-4 efter första perioden.

Täby inledde otroligt laddat och skapade två jättemöjligheter redan i det första bytet. Men, som i flertalet hemmamatcher den här säsongen så tar bortalaget ledningen på en kontring. Täby fortsätter trycka på och skapar 2-3 riktigt vassa målchanser till men målvakten i Jönköping gör sitt livs period och tar allt. I slutet av perioden gör Jönköping tre snabba mål och det är återigen uppförsbacke för hemmalaget.

Till den andra perioden kommer Täby ut som ett nytt lag och kör gasen i botten. Efter 2.49 står det 2-4 och Jönköping tar en taktisk timeout för att stoppa raset. Resultatet blir bra och redan knappt en minut senare står det 2-5 på ännu en omställning. Täby jagar och kommer upp i 4-5 och ett öppet mål med en tveksam hakning som leder till ny kontring och 4-6.

Där avgjordes matchen och hemmalaget fick inte in ytterligare reducering förrän det var mindre än en sekund kvar av tredje perioden. Chanser fanns men med den berömda bussen framställd framför mål var det alltid en Jönköpingsspelare ivägen för skotten. Skottstatistiken blev totalt 31-17 till Täby.

Jönköping har likt Falun och Lund spelat exakt likadant i K-Rauta Arena och det kommer fler lag att göra. Tryck ihop laget framför eget mål och gå på kontring, det borgar för seger. Här behöver Täbys damer hitta nyckar för att vinna den typen av matcher i framtiden.

Bästa poängplockare i hemmalaget:

Ellen Nyman - 3p (2 mål + 1 assist)

Matilda Sjödin - 2p (1 + 1)

Moa Tschöp - 2p (0 + 2)

Hemmadamerna får ladda om och nu kommer det flertalet viktiga matcher och först ut är Pixbo Wallenstam som sista match inför juluppehållet på nästan två veckor. Matchen spelas på lördag den 19/12 kl 15.00.