END

Förlust efter tät match mot Endre

9 oktober 2020 23:30
Dam

Täbys damer förlorade hemmamatchen i K-Rauta Arena på fredagskvällen mot Endre IF som vann med uddamålet, 4-5 efter en väntat jämn och tuff match.

Täby inledde första perioden bäst och hade kunnat haft ledningen med både 2 och 3-0 om precisionen i skotten varit lite bättre. 1-0 kom rättvist när Julia Zachrisson gjorde sitt första SSL-mål på pass av Ellen Nyman som gjorde sitt första SSL-poäng.

Efter målet tog Endre över mer och mer och kvitteringen kom logiskt sett till spelet. 1-1 stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det jämnt till en början med chanser åt båda hållen men Endre var effektivare och utnyttjade slarv i Täbys försvar vid två tillfällen. Lisa Carlsson tryckte upp ett skott i slutet av perioden och det stod 2-3 inför sista.

Täby tar åter tag i taktpinnen men Endre låg på kontrong hela tiden. Felicia Forsmark gjorde påpassligt 3-3 med sitt första SSL-mål i Täbytröjan men ganska omgående kontrade Anna Jacobsson in 3-4 med ett kanonskott i närmaste krysset. Täby jagade vidare och när Endre slarvade i ett uppspel tog Matilda Sjödin bollen och passade Ranja Varli som också hon drog upp den i krysset.

Sista sex minuterna blev händelserika och med knappt tre minuter kvar avgör Endre till 4-5. Täby jagar men närmare än ännu ett stolpskott i slutminuten kommer inte hemmalaget den här kvällen.

Bästa poänggörare i Täby:

Ranja Varli - 2p (1 mål + 1 assist)

Se highlights från matchen via länken i artikeln.

Det är bara att glömma den här matchen och ta nya tag. Redan på söndag väntar bortamatch mot Karlstad kl 13.00 i Colorama Arena.