IKSU

Förlust mot serieledarna IKSU i Umeå

8 mars 2020 21:30
Dam

I söndagens bortamatch mot serieledande IKSU hängde damerna med bra tills det återstod 10 minuter av sista perioden. Då var ställningen 4-3 till hemmalaget men i slutet rann det iväg till 9-3. Täby stod upp bra och hade inte marginalerna med sig efter bl a tre ramträffar under matchen.

IKSU tog ledningen med 2-0 men innan andra perioden var slut hade bortalaget kvitterat till 2-2. Dessutom hade Täby haft två ramträffar de första två perioderna, skott som behöver resultera när man möter ett så pass bra lag som IKSU.

I sista perioden gick IKSU upp till 4-2 innan Lisa Carlsson reducerade till 4-3. Då rann det iväg lite och sista minuterna spelade Täby 6 mot 5 för att testa inför slutspelet och då gjorde IKSU två mål till.

Summerat gjorde Täby en bra match men IKSU var lite för bra den här gången också, precis som i matchen i Täby i höstas.

Nu väntar två matcher till, Dalen hemma nästa söndag och Warberg borta i sista omgången innan slutspelet startar i slutet av mars. Täby blir med stor sannolikhet 6:a i tabellen om inte Malmö förlorar båda sina sista matcher.