Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Måndag
17 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Täby
TÄBY

Tung seger i Malmö efter toppmatch

29 februari 2020 16:20
Dam

Idag kändes det som om slutspelet inleddes när Täby tog en mycket stark bortaseger mot fyran Malmö. Efter ett disciplinerat försvarsspel och vasst anfallsspel vann Täby rättvist med 6-2 och klev upp på fjärde plats i tabellen.


Svenska mästarinnorna satte tonen direkt i första perioden genom att hålla nere tempot och byggde upp sina anfall metodiskt. Malmö kom inte på kontringar som de normalt är så farliga på utan Täby höll hemmalaget ute vid sarghörnen mest hela tiden. Efter halva perioden kliver Anna Peterzén upp på vänsterkanten och drar till med ett riktigt snyggt mål i bortre krysset.

I den andra perioden ökade Täby till 0-2 efter en snabb omställning redan efter dryga minuten. Malmö reducerade i mitten av perioden men Ranja Varli ökade på ledningen efter bara några sekunder till 1-3. Innan pausen hann Alexandra i målet med att rädda en straff från Malmös skyttedrottning Elin Rasmussen.

Sista perioden var Täby det effektivare laget och kunde gå fram till en 1-6 ledning innan Malmö fick tröstmåla med dryga minuten kvar.

Sett över 60 minuter kändes Täby klart bättre och det var lite slutspelsvibbar från förra säsongen. Alla tre kedjeformationerna höll ihop det bra och skapade en hel del framåt. Hemjobbet och skott-täck var föredömligt och det kändes som om alla damerna var inställda på att den här matchen ska de bara vinna.

Bästa poänggörare i Täby:

Ranja Varli - 3p (1 mål + 2 assist)

Matilda Sjödin - 3p (1 + 2)

Moa Tschöp - 2p (2 + 0)

Se highlights här.

Nästa match är hemma mot Endre på fredag kväll kl 19.15. Även denna match kommer att bli som en slutspelsmatch då lagen ligger på samma poäng med fördel Endre med bättre målskillnad. Kom och heja på damerna så fyller vi Hägerneholmshallen!