NIBK

Täby slog Nacka i derbyt efter sudden death

17 februari 2020 21:45
Dam

I kvällens heta Stockholmsderby mellan Nacka och Täby vann bortalaget efter stora besvär i Sudden Death när Moa Tschöp spelade fram backen Frida Nilsson som med sitt andra mål för säsongen avgjorde till en 6-5 seger och två nya poäng.

Matchen i Tyresöhallen blev händelserik och av riktigt klassisk derbykaraktär. Nykomlingarna Nacka Wallenstam visade från första tekningen att de inte skulle vika ner sig. Bortalaget tog ändå ledningen och i första pausen var ställningen 1-2 till Täby.

Kampen fortsatte i andra perioden med Nackakvittering efter en straffmiss men Svenska Mästarna såg ändå till att leda med 2-3 inför sista perioden.

Nu tryckte Nacka på ordentligt och ledde också med 5-3 men när det var 50 sekunder kvar hade Täby kvitterat genom Sara Attermo.

I årets första förlängning för Täby där man spelar fem minuter 4 mot 4 avgjordes matchen när Frida Nilsson slog in Moa Tschöps fina pass i mål med 45 sekunder kvar av matchen.

Bästa poängplockare i Täby:

Moa Tschöp 4p - (2 mål + 2 assist)

Julia Croneld 2p - (2 + 0)

Lisa Carlsson 2p - (0 + 2)

Hatten av för Nacka Wallenstam som verkligen bjöd upp till kamp och som kan gå till slutspel om de kan prestera det här spelet mot kommande motstånd.

Med segern kliver Täby upp på 5:e plats, två poäng efter Malmö på den hägrande 4:e platsen. Endre är en poäng efter på 6:e plats och båda dessa lag kommer upp som motståndare inom kort.

I veckan väntar dock träningar innan nästa TV-match mot serietvåan Pixbo Wallenstam hemma i Hägerneholmshallen nu på måndag den 24/2 kl 19.15. Boka redan nu in matchen om du är hemma så att vi ser till att fylla hela hallen.