SKOG

Stabil trepoängare mot Skoghall

19 januari 2020 22:00
Dam

I eftermiddags tog damerna emot jumbolaget Skoghall och vann efter lite problem till slut med 8-3. Efter en avslagen första period satte Täby högre fart direkt i andra och ledde med 6-3 inför sista. Segern innebär att damerna hänger på topptrion och möter dessutom 3:an KAIS Mora borta nästa måndag.

Innan matchen hyllades damerna för segern i CHampions Cup förra helgen av publiken i Hägerneholmshallen.

När matchen väl startades gjorde Matilda Sjödin 1-0 redan i den första minuten men sen hände bara det att Skoghall kvitterade innan den första pausen.

En likadan rivstart skedde i andra perioden med två snabba hemmamålinnan det gått 4 minuter. Skoghall bet ifrån bra och gjorde två mål i perioden även om Täby gjorde 3 till. Ledning med 6-3 inför sista perioden.

Här gjorde Täby ytterligare 2 mål innan det gått 4,5 minuter. Skoghall tog Timeout och stoppade baklängesmålen efter det och matchen slutade 8-3 till Täby även om det fanns gott om chanser i sista perioden.

Bästa poängplockare i hemmalaget:

Lisa Carlsson - 4p (2 mål + 2 assist)

Matilda Sjödin - 2p (2 + 0)

Julia Croneld - 2p (1 + 1)

Nästa match spelas på måndag den 27/1 borta mot KAIS Mora kl 19.15. Matchen sänds i Eurosport 1 och hemsidan hoppas att damerna fortsätter vinnar-trenden för 2020 med att vinna även den matchen.