TÄBY

SM-Guldet till Täbys damer!

27 april 2019 14:50
Dam

I en grymt spännande finalmatch stod till sist Täbys damer som segrare mot ett tappert kämpade KAIS Mora. Det var ovisst in i det sista men när Ranja Varli vispade in det avgörande målet i öppen kasse visste jublet inga gränser. Täby FC är svenska mästare för första gången! SUPERGRATTIS damerna!

Efter en jämn första period med chanser åt båda hållen gick ändå KAIS Mora till ledning efter en kontring.

Täbys damer kom ut ännu bestämdare och gav inte KAIS Mora någon chans i den andra. 1-4 stod det innan KAIS Mora lite onödigt kontrade in sitt andra mål för dagen.

I sista perioden gjorde Täby det viktiga 2-5 målet och hade bud på fler chanser. Då gör KAIS Mora två snabba mål och det är match igen. Matilda Sjödin snappar då upp en dålig KAIS Mora-passning och spelar fram Anna Peterzén som avgör finalen. Ranja Varli gör sen 4-7 i tom kasse och med sekunder kvar och Täby FC, Världens Största Innebandyförening är nu också Sveriges Bästa.