IKSU

Bragden i Umeå - Täby till final i Globen mot KAIS Mora

21 april 2019 17:00
Dam

Efter fem tuffa matcher står våra stolta damer som segrare och klubbens första SM-final någonsin på damsidan är ett faktum. 5-4 borta mot IKSU i en avgörande match är en riktig bragd. Matchen i Globen börjar kl 12.15.

IKSU stod för det mesta av spelet i två perioder men det var Täby som ledde med 2-1. Hemmalaget kvitterade direkt i 3:e men då tog Täby tag i det hela och gjorde omgående 3-2. Ny kvittering men då tog firma Viregård & Croneld tag i matchen och kontrade in två mål till 5-3.

IKSU gjorde ett mål till och spelade utan målvakt sista två minuterna men det gick inte att göra fler mål på glödheta Alexandra Durling i Täbymålet.

Jublet visste inga gränser och hördes hela vägen till Täby när slutsignalen gick och damerna har chockat hela innebandy-Sverige.

Bästa poänggörare i Täby:

Julia Croneld - 2p (2+0)

Moa Tschöp - 2p (1+1)

Linnea Wiregård - 2p (0+2)

Tack IKSU för en fantastisk semifinalserie.

Finalen i Globen börjar kl 12.15 på lördag, mer info om hur du får tag på finalbiljetter på klubbens hemsida inom kort!