Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Måndag
17 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Täby
TÄBY

Täby skaffade sig matchboll efter ny seger i Sudden

16 april 2019 21:20
Dam

Damerna tog ännu en stor seger borta mot IKSU efter att ha kvitterat med 3 sekunder kvar av ordinarie match. Väl i sudden kontrade Täby efter ett första IKSU-anfall när Ranja Varli passade fram till Matilda Sjödin som stänkte upp bollen i bortre krysset. Ny bortaseger och nu är damerna precis som ifjol en match från Globen.


Täby tog ledningen med 2-0 men IKSU kvitterade innan första periodvilan. Även andra perioden gick i samma tecken när Täby tog lednignen men 3-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

I tredje kvitterade IKSU nästa direkt men Täby kom igen och efter matchens vackraste anfall med alla fem inblandade utespelare spelade Julia Croneld fram Sara Attermo till ny ledning.

IKSU kvitterade igen och när det var exakt två minuter kvar blir Moa Tschöp utvisad och IKSU gör ett troligt segermål på det efterföljande powerplayet.

Men, med 2 sekunder kvar hittar Moa Julia Cronled som möter på volley på bortre stolpen och det är kvitterat.

Täby kontrar omgående i Sudden och när Ranja passar Matilda leder Täby serien med 2-1 i matcher!

Bästa poängplockare i matchen:

Matilda Sjödin - 3p (2+1)

Lisa Carlsson - 2p (2+0)

Moa Tschöp - 2p (0+2)

Nu är det matchboll i Tibblehallen på långfredagen kl 19.00 och precis som förra året har damerna chansen att spela sig till en finalplats i Globen. Kom och heja, ta på dig din vita tröja och var med i den vita väggen, nu åker vi!