Lördag
01 Sep 4 matcher
Söndag
02 Sep 3 matcher
Fredag
21 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 2 matcher
Lördag
06 Okt 2 matcher
Söndag
14 Okt 2 matcher
Lördag
20 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 2 matcher
Söndag
04 Nov 2 matcher
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Fredag
23 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Hemma
KAIS Mora
MORA
Borta
Täby
TÄBY

Säsongen över efter förlust i femte med 7-3

15 april 2018 23:00
Dam

För andra året i rad åker Täbys damer hem från den femte och avgörande matchen i semifinalspelet med en förlust och därmed blir det ingen final i Globen. KAIS Mora vann till slut med 7-3 men Täbys damer ska vara stolta för det motstånd de bjudit på under hela matchserien.


Matchen:

Efter en jämn inledning med ribbskott åt båda håll tog KAIS Mora tag i taktpinnen när Anna Wijk snodde bollen från Jennifer Stålhult i Täbys försvarszon. Några minuter senare ökade KAIS Mora på till 2-0 och det stod sig perioden ut.

I den andra inledde KAIS Mora bäst och i ett Powerplay gör de 3-0. Efter ungefär halva matchen tar Täby över och skapar flertalet bra chanser men den riktiga skärpan uteblir och det står 3-0 inför sista perioden.

Samma avstånd var det inför sista perioden förra gången i Mora när Täby stod för en fantasisk vändning. Nu gjorde bortalaget 3-1 direkt i inledningen men KAIS Mora svarade med ett mål till. Täby trummade på och kom upp i 4-3 med bud på fler mål men då åker laget på en utvisning som visar sig vara ödesdiger. KAIS Mora gör 5-3 och efter det kan inte Täby komma igen.

Matchen slutar till sist 7-3 till KAIS Mora och det är bara att lyfta på hatten och gratulera till ännu en SM-final. Täby var närmare än någonsin tidigare och hade den stora chansen i fredags på hemmaplan. När det stod 2-0 en bit in i andra perioden kändes det nästan som om finalplatsen var deras men då lyckades KAIS Mora mobilisera krafter för en vändning.

Tjejer, ni har gjort ett strålande slutspel och ni ska vara stolta för vad ni har presterat. Klubben, alla medlemmar, supportrar och intressenter tackar för underhållningen!

Bäst i Täby:

Louise Wickström (1+0) kämpade och slet och visade vägen med en enorm arbetsinsats under hela matchen. Hon fick till slut med sig alla andra i laget så att vändningen nästan lyckades.

Detta var säsongens sista match och nu väntar landslagsspel för några av tjejerna och semester för resten.

SM-finalen mellan IKSU och KAIS Mora spelas på lördag 21 april kl 12.15 i Globen.