Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Måndag
17 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Täby krossade Endre - klara för semifinal

27 mars 2018 22:30
Dam

Endre hade kniven mot strupen mot sig och var piskat att vinna för att hålla matchserien vid liv. Täby ville däremot stänga matchserien och skicka Endre på semester. Det blev aldrig riktig match av det. Täbys förstafemma som stod för 6 av målen i Täbys kross med hela 9-1 (1-0, 5-0, 3-1). Med detta avancerar Täby till semifinal med sammanlagt 3-0 i matcher.


MATCHEN

Efter de första minuterna då Endre hade några skott på mål var det Täbys match. Fösta målet dröjde till minut 14 men i den andra perioden spelade tjejerna riktigt bra innebandy. Det var ryskt klapp klapp, snygga skott och en otrolig löpning av Matilda Sjödin när hon springer ifrån samtliga Endres spelare, viker in framför deras mål och lägger upp bollen med en enhandsbackhand i nättaket. Det är det som kallas för innebandygodis!

Totalt vann Täby andraperioden med 5-0 och det var nog säsongens bästa period hittills. Inte nog med alla mål, samtliga tjejer skulle bara vinna alla närkamper, täcka samtliga skott och försöka spela till en fri lagkompis som kunde gå på mål.

Säsongens bästa publiksiffra på 734 åskadare kunde till slut se Täby vinna med 9-1 där måltjuven Julia Croneld gjorde ett nytt hattrick och Josefin Ulvhag gjorde två mål.

BÄST I TÄBY

Julia Croneld (3+1) - Skyttedrottningen från grundserien bara fortsätter att ösa in mål även i slutspelet. Blir sylvass och en viktig kugge i semifinalen mot Kais Mora.

Josefin Ulvhag (2+0) - En av planens giganter som gjorde allt rätt idag. Dessutom två mål framåt hör inte till vanligheten. Bäst när det gäller stämmer verkligen in på denna tjej.

BÄST I ENDRE:

Anna Moberg (1+0) - Grundseriens bästa poängplockare i Endre har hittills inte visat sig men idag kom första poängen. Stod för en bra kämpainsats och anda för laget och gav allt där ute i en annars tuff match för Endre.

KOMMENTAR FRÅN HUVUDTRÄNARE JEDHEIM:

“Det drog iväg ordentligt i den andra perioden och vår målsättning var att vi skulle stänga det här klart vilket vi också gjorde med råge. Endre spelar upp sig i andra perioden och har bud på några kassar och hade de gjort 1-1 hade det kanske jämnat ut sig lite. Istället gör vi 2,3,4 fram till 6-0 och då är matchen avgjord“ säger TFC´s Lars Jedheim efter matchen.

NÄSTA MATCH:

Preliminärt spelas första semifinalen borta mot troliga motståndarna KAIS Mora torsdag 5/4 eller fredag 6/4.

Nästa hemmamatch spelas preliminärt lördag 7/4 eller söndag 8/4.