END

Täby vände i sista och tog ledningen i matchserien mot Endre

22 mars 2018 22:30
Dam

Det satt hårt inne denna torsdagkväll men i den tredje perioden satte Täby in högsta växel, kom ikapp och gled ifrån och vann tillslut första kvartsfinalen med 7-4 (0-2, 3-2, 4-0) efter att Matilda Sjödin lagt in det sista målet i tom kasse. Med detta leder Täby matchserien med 1-0 i bäst av fem.

MATCHEN:

Matchen startade i ett högt och härligt slutspelstempo med många heta dueller och närkamper. Precis som det skall vara i ett slutspel men det dröjde till slutet av den första perioden innan målen kom. Och det var Endre som hittade nätet två gånger om efter bl.a ett straffmål.

Täby kom tillbaka i mittperioden men det var ändå Endre som ledde matchen (3-4) inför sista perioden. Väl där satte Täby högsta växel och forcerade fram till en periodvinst med 4-0 och med det även matchen med 7-4.

BÄST I TÄBY:

Julia Croneld (3+0) - Efter att ha vunnit grundseriens skytteliga med sina 38 mål visade hon att målformen håller i sig även i slutspelet. 3+0 idag visade att skyttedrottningen fortsätter att hitta nätet.

Matilda Sjödin (1+0) - Stod för en grym kämpainsats och hade bud att göra poäng hela matchen. Ständigt hot för motståndarna och vann många närkamper. Fick till slut göra ett mål, med fem sekunder kvar i tom kasse.

BÄST I ENDRE:

Stina Ander (1+1) - Ständigt i rörelse och alltid farlig när Endre spelade anfallsspel och visade på fin kyla och känsla då hon satte dit en straff i första perioden.