END

Andra raka kvartsfinalsegern mot Endre borta

30 mars 2024 22:15
Dam

Täbys damer skaffade sig ett härligt 2-0 läge i vunna matcher när laget vann med 4-0 borta mot ett frustrerat Endre ikväll. Landslagsmålvakten Matilda Östlund Visén höll nollan och tackade sina utespelare efteråt. Nu väntar den tredje matchen hemma i Täby på måndag kl 15.30 så passa på att köpa biljett nu så skapar vi den "vita väggen".

Ett allt mer frustrerat Endre har nu spelat fem perioder utan att kunna överlista Täbys försvar med Matilda Östlund Vise´n som drottning längst bak. Täby har plockat fram höstens enorma försvaraarbete med hemspring och skottäck vilket gör att det är rikigt svårt för motståndarna att göra mål.

Täby var det bättre laget och skapade flest chanser den första halvan av matchen och ledde även rättvist med 2-0. En riktigt ful tackling på Caroline Rosenberg som inte resulterade i minst 2 minuters utvidning väckte Endre lite grann. Men mitt i deras försök att få in bollen bröt Julia Ulvhag ett uppsspel perfekt innan hon drog ett snabbt och hårt skott i bortre hörnet till 3-0.

Tredle perioden försökte Endre att komma till farliga lägen men Täby spelade ett perfekt bortaspel med tidsödande passningsspel mellan backarna och höll bollen inom laget på ett föredömligt sätt. Spiken i kistan kom när Klara Molin gjorde mål i tom kasse med dryga minuten kvar.

Endres uppförsbacke är stor och spelar Täby på det här sättet hemma på måndag kommer det inte bli fler än tre matcher.