TUL

Förlust mot Tullinge efter svag andra period

31 oktober 2021 14:00
Herr

Täbys herrar har inte riktigt skärpan och flytet med sig just nu. Efter en jämn första period drog Tullinge ifrån ordentligt i andra till 1-8. I den tredje visade Täby att man kan och vann den med 5-2 men slutresultatet skrevs till 6-10.

Ett lag utan flyt missar frilägen och har även domarna emot sig. Det visade sig tydligt i gårdagens match där alla i publiken och spelarna på planen trodde att Täby fått straffslag redan efter dryga minuten men istället för låsning av klubba blev Täbyspelaren utvisad för lyftning av klubba. Tullinge var effektiva i sitt powerplay och gjorde mål ganska omgående. Täby spelade upp sig efterhand i perioden men resultatet var 1-2 i paus.

I den andra perioden inleder Täby bäst de fyra första minuterna och har flera bud på mål. Men, efter flera slarviga passingar och bjudningar av hemmaförsvaret, står det 1-5 efter knappt 7 minuter och Täby tar Timeout. Skotten i andra perioden blir 10-9 till Täby men resultatet 0-6. Tullinge var supereffektiva när de fick chansen och hade en fantastisk målvakt i Philip Berkvens som tog allt, om inte stolpe eller ribba hjälpte till.

Matchen var ju avgjord men Täby snyggade till siffrorna till 6-10 i sista perioden och får ta med sig att laget skapade massor av lägen. Oskärpa och slarv i försvarsspelet förstörde dagen och man är fortsatt sist i tabellen.