LUND

Ännu en förlust för Täbys damer, nu mot Lund

21 november 2020 17:45
Dam

Idag på eftermiddagen tog damerna emot nykomlingarna från Lund och det slutade med tre poäng till Skånelaget, deras första trepoängare i den högsta serien. Täby får inte till det och åkte på den fjärde raka förlusten.

Matchen inleddes med att bortalaget tog ledningen med 0-1 efter en rejäl bjudning av Täbys försvar. Hemmalaget bet tillbaka och kvitterade två gånger men Lund gick ändå till pausledning med 2-3 efter två enka mål till.

I andra perioden tryckte Täby på men Lund var farliga i sina kontringar och vann den med 1-3, totalt 3-6 på resultattavlan.

I den sista perioden fortsatte hemmalaget att tryck på utan att lyckas. En Timeout efter 10 minuter och spel 6 mot 5 med tom kasse innebar ytterligare ett mål bakåt innan damerna gjorde två framåt till 5-7. Närmare än så blev det inte den här eftermiddagen utan Lund kunde göra ytterligare ett mål i öppen bur i slutsekunderna. För Lund innebar det den första trepoängaren i SSL. Grattis säger vi till Skånelaget som vann rättvist.

Förlusten gör att Täby ligger kvar på en 10:e plats i tabellen och det är något som inte fungerar för damerna. Motståndarna har i alla förluster fått göra väldigt många och enkla mål. Det gäller att visa vad laget kan och ta sig upp ur svackan.

Nu till helgen finns chans till dubbel revansch, först derby mot Nacka Wallenstam borta på fredag kväll kl 19.00 och sen på söndag hemma i K-Rauta Arena mot serieledande Team Thorengruppen kl 16.00.