Täby FC U16 klara för Innebandyfesten

6 februari 2023 10:30
Ungdom

I helgen spelades det avgörande kvalspelet för USM flickor 16 år och Täbys lag åkte till Salem för möte mot Åkersberga, Värmdö och TyresöTrollbäcken. Efter tre övertygande segrar och gruppseger är laget klart för Innebandyfesten U16 som spelas i Falun 31/3-2/4

I den första matchen mot Åkersberga IBF i lördags visade Täbys talangfulla lag direkt var skåpet skulle stå. 4-0 efter den första perioden och segern kändes säkrad. Andra perioden fortsatte på samma sätt och slutresultatet 8-0 säger väl det mesta.

Målskyttar: Joline Briston 4 mål, Engla Helmersson 2 mål, Wilma Sjöström och Lovisa Blomkvist 1 mål.

Match två mot Värmdö IF blev lite mer spännande då Värmdö reducerade till 2-1 i mitten av den första perioden. Täby gjorde dock ett mål till innan paus och segern var aldrig hotad. 6-1 till slut och Värmdös mål blev det enda som laget släppte in på hela helgen.

Målskyttar: Lovisa Blomkvist 2 mål, Isabella Holdt, Stella Eriksson, Engla Helmersson och Hanna Lööw 1 mål.

Igår söndag spelades gruppfinalen mot TyresöTrollbäcken IBK som också vunnit sina två första matcher. För Täby-tjejerna räckte det dock med oavgjort för att vara klara för Innebandyfesten eftersom de hade bättre målskillnad. Det var dock inget som fanns i tjejernas tankar utan de ville vinna. 1-0 kom i den 16:e minuten och 2-0 precis före paus. TT försökte komma in i matchen men det slutade med en stabil 3-0 seger efter ytterligare ett mål med dryga minuten kvar.

Målskyttar: Joline Briston, Ella Persson och Lovisa Blomkvist.

Laget består av spelare födda 2006 och 2007 som spelar i DJ och F07. Konkurrensen om platserna i laget är hård och kompetensen bland spelarna väldigt hög.

De båda målvakterna Sonya Fredriksson och Milla Åstrand släppte bara in ett mål på tre matcher vilket beror på ett bra försvarsspel och där de också stod för otaliga räddningar.

Räkna med Täby FC som ett av favoritlagen vid Innebandyfesten U16 som spelas i Falun den 31/3-2/4 tillsammans med 15 andra lag.

Vi gratulerar till avancemanget och önskar laget lycka till i Falun!