21 Apr 1 match

Stabil seger borta mot Nacka med 7-2

27 november 2020 22:40
Dam

Täbys damer är tillbaka på vinnarspåret och av bara farten klev de upp på slutspelsplats efter seger i Stockholmsderbyt mot Nacka Wallenstam. Bortalaget ledde från start, 0-1 redan efter dryga minuten, och till slut blev det en stabil insats med hårt arbete i 60 minuter. Nu blir det att njuta ikväll innan det är dags att ladda om för match mot serieledande Thorengruppen hemma på söndag.

Täby inledde bäst och gjorde 0-1 redan i den andra minuten. I slutet av perioden ökade gästerna på till 0-2 efter ett bra hemjobb på en Nacka-kontring som slutade med att Ellen Nyman satte sitt andra mål för säsongen.

I andra perioden satt försvarspelet och Nacka hade svårt att komma igenom. Två snabba mål i mitten av perioden gjorde att ställningen var 0-4 inför sista.

Täby fortsatte att sätta försvaret och gjorde dessutom 0-5. Med mindre än fem minuter kvar fick Nacka in en boll i 6 mot 5 men segern var aldrig hotad. De 30 sista sekunderna innehöll tre mål, ett från Nacka och två från Täby, s att slutresultatet blev 2-7.

Alla i Täby gjorde ett riktigt bra jobb ikväll och nu visade damerna att de blir att räkna med framåt. I och med segern tar sig Täby upp på slutspelsplats och passerar bl a Nacka i tabellen.

Bästa poänggörare i Täby:

Ellen Nyman - 2p (2 mål + 0 assist)

Agnes Wiklund - 2p (2 + 0)

Lisa Carlsson - 2p (0 + 2)

Moa Tschöp - 2p (0 + 2)

På söndag är det dags för ännu en match när serieledande Thorengruppen kommer till K-Rauta Arena. Matchen börjar kl 16.00 och den visas i SprtExpressenPlay.se