19 Apr 1 match

Täby FCs Herrjuniorer kom tvåa i JAS Elit Cup i Örebro

31 augusti 2022 11:00
HJ

Efter en tuff cup där 24 JAS-lag från hela Sverige möttes i Örebro förra helgen åkte Täbys Herrjuniorer hem med en silvermedalj och 3.000kr i prispengar.

Efter att ha tagit sig igenom gruppspelet med två vinster mot Göteborg (3-1) och Kais Mora (6-5) samt en uddamålsförlust (1-2) mot Sirius stod Bele Barkarby för motståndet i åttondelsfinalen. En tämligen komfortabel vinst med 5-2, men med två skador i truppen inför kvartsfinalen mot Lund.

Trots en tre måls ledning o bra spel drabbades de av ytterligare två skador i laget. Då vände Lund o tog matchen till straffar där HJs målvakter o straffskyttar var säkerheten själva och tog laget till semifinal mot Partille efter 7-6. I matchen mot Partille hamnade laget i underläge med 0-1 men den här gången kvitterade HJ på slutet och även den matchen till straffar. Slutresultat 2-1. Favorit i repris och FINAL mot tunga Karlstad som de även mötte på festen i våras där det blev förlust med 3-2.

Men, nu var krutet o truppen slut. Trots en tidig ledning som stod sig länge ( 1-1 i paus) orkade inte 10 man stå emot tunga Karlstad som vann andra perioden med 5-0. En beundransvärd insats av detta unga HJ lag som spelat ihop i endast tre veckor. Dessutom fick laget med sig en prischeck på 3.000kr för sin andra plats.

Vi gratulerar Herrjuniorerna till den fina insatsen och önskar er lycka till i kommande cuper innan seriespelet drar igång om några veckor.