Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Lördag
20 Nov 1 match
Fredag
26 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 2 matcher
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 2 matcher

Alexander Brinkmann ny Klubbchef i Täby FC

29 oktober 2021 10:30
Herr/Dam/Ungdom

Täby FC satsar vidare och anställer Alexander Brinkmann, senast Sportchef i Kalmarsund. Alexander tillträder tjänsten som Klubbchef i Täby FC den 1 november 2021. Anställningen är på heltid och ansvarsområdet omfattar kansliarbetet, de föreningsövergripande aktiviteterna samt planering och uppföljning av breddverksamheten.


-Vi är mycket stolta över att kunna locka till oss en person av Alexanders kaliber till Täby FC. Tillsammans med andra innebandyprofiler som exempelvis Robin Andersson, Fredrik ”Figge” Olsson och Maimon Abdallah står vi nu bättre rustade än någonsin att utveckla vår verksamhet framöver. Vem sa att det inte satsas på innebandy i Stockholmsområdet, kommenterar en för dagen mycket glad ordförande i Täby FC, Mats Tilly.

Täby FC:s hemsida passar på att ställa några frågor till Alexander.

Grattis till den nya tjänsten, vad var det som fick dig att hoppa på denna utmaning?

-Tack! Rollen i föreningen, timingen och livet utanför innebandyn gjorde att det kändes som ett starkt scenario direkt. Min erfarenhet av Täby FC i kombination med den erfarenhet och kompetens jag samlat på mig gör att jag tror mig kunna bidra till föreningens fortsatta utveckling. Dels vill jag bidra sportsligt till hela organsationen, men jag tror också att jag på ett fruktbart sätt ska kunna samla ledare, spelare och övriga medlemmar till att arbeta med en tydligare vision och mission framöver. Slutligen känns det fantastiskt att komma ”hem” till Täby efter 8-9 år på annat håll. Trots att jag bara hade en säsong i föreningen senast har Täby varit en förening och plats där jag lyckats bevara många relationer.

Vad mer exakt kommer dina arbetsuppgifter att bestå av?

-Leda och driva arbetet med att vara en utvecklande och välstrukturerad förening, dels ute i lagen, men även på kansliet. På kansliet ska vi som arbetar få ut det bästa av varandra samtidigt som det ska vara en rolig och utvecklande arbetsplats. Som ledare i föreningen vill jag att man ska känna sig stöttad och stärkt i rollen. Jag ska besöka lag och bidra på plats men kanske framförallt bidra till att ledarna får inspel och energi till att utveckla varje lags verksamhet på egen hand. Fungerar det för kansliet och ledarna i lagen märks det för barn och ungdomar i föreningen som i sin tur får en glädjefylld, trygg, stimulerande och utvecklande miljö.

Hur ser Täby FC ut om två-tre år om vi lyckas i våra ambitioner?

-Såväl personalen på kansliet som ledare och spelare i våra lag ska känna än mer glädje, gemenskap och utveckling varje dag. Vi ska ha väl genomarbetade strukturer kring spelar-och ledarrekrytering samt utveckling. Vi ska också tagit arbetet med ”Täby FC IFU-läger” och andra föreningsövergripande aktiviteter framåt för att stärka föreningskänslan. I samarbete med Robin Andersson ska även elitverksamheten på ett än tydligare sätt vara sammanvävt med vår ungdomsverksamhet. Slutligen ska vi ha tagit steg kommersiellt där vi dels ska stärka produkten och publiksiffrorna kring elitverksamheten men också utvecklat vårt samarbete med näringslivet, inte minst lokalt.

De ideella tränarna inom barn och ungdomsverksamheten, ”våra hjältar”, hur kan vi bättre stötta dem i deras roller?

-Till att börja med ska det vara ”enkelt” att vara ledare i Täby FC. Det ska finnas ett tryggt, tydligt och utvecklande arbetssätt som gör att trösklarna för att delta som ledare sänks. Det ska också finnas goda möjligheter att utbilda sig och utbyta erfarenheter såväl internt som externt. Sist men inte minst, jag brinner för att hitta sätt att visa uppskattning till ledarna på sätt som dem själva uppskattar. En av sakerna som ska kartläggas under min första tid i föreningen är därför hur ledarna själva önskar bli uppskattade, avslutar Alexander.

Täby FC styrelse hälsar dig Alexander varmt välkommen som heltidsanställd hos oss och önskar dig all lycka i ditt nya jobb!

Kontaktpersoner

Mats Tilly Ordförande Täby FC [email protected] 070–541 41 55

Alexander Brinkmann Klubbchef Täby FC [email protected] 070-798 92 12