Inför fredagens första kvartsfinal mellan Endre IF och Täbys damer minns vi tillbaka till de tre föregående kvartsfinalserierna. Först ut är den från 2017 som även var den jämnaste serien.

Täby slutade 3:a och valde Endre före Västerås Rönnby och tränare Lars Jedheim lovade maximalt en resa till Visby. Men matchserien blev något helt annat och Endre bjöd på ett otroligt bra motstånd genom hela matchserien.

2017-03-24 Match 1 - Täby - Endre 3-7

Publik: 481 personer

Endre rivstartade och gav inte hemmalaget en chans. Efter den första perioden stod det 0-3 och efter två 1-5. Hemmalaget lyckades snygga till siffrorna lite i sista perioden från 1-7 till 3-7 men Endre hade satt sig ordentligt i förarsätet.

2017-03-26 Match 2 - Endre - Täby 3-4 efter straffar

Publik: 1.047 personer

Endre startade lika bra som i den första matchen och ledde efter första med 2-0. Ingenting talade för Täby just då men laget tog sig samman och hade kvitterat till 2-2 innan period två var över. Lagen gjorde varsitt mål i den tredje perioden och det hela fick avgöras på straffar efter en mållös förlängning. Moa Tschöp blev matchhjälte och Täby kunde åka hem igen med 1-1 i matcher.

2017-03-28 Match 3 - Täby - Endre 3-2

Pubilk: 622 personer

För tredje matchen i rad var det Endre som startade bäst och tog ännu en gång ledningen med 0-2 men Täby lyckades reducera till 1-2 innan första perioden var slut. I mittenakten var det Täby som tog över målgörandet och det var 2-2 inför sista perioden. Väl där sprang Therese Perswalld upp längs väsnterkanten när det gått drygt 6,5 minuter och stänkte upp segermålet i borte krysset. För första gången i den här serien var Täby i ledningen.

2017-03-31 Match 4 - Endre - Täby 4-3 efter förlängning

Pubilk: 1.078 personer

Ännu en gång tog Endre ledningen men nu hade Täby vänt till en 1-2 ledning efter första perioden. Endre kvitterade i den andra perioden och lagen gjorde varsitt mål i den tredje. För andra matchen i Visby skulle matchen avgöras i förlängning. Den här gången avgjorde hemmalaget och det blev en Match 5 i Tibble CC tre dagar senare.

Se highlights från matchen här:

2017-04-02 Match 5 - Täby - Endre 4-3

Publik 1.012 personer

Nu skulle allt avgöras och för första gången hade damlaget lyckats fylla Tibble CC. Endre kom med 300 tillresta supportrar så det var verkligen en härlig stämning i hallen. Hemmalaget inledde bäst och tog också ledningen med 1-0 redan i den andra minuten. Endre kvitterade och tog i andra perioden en stabil 1-3 ledning. Nu var goda råd dyra men Täby hade bestömt sig och reducerade i powerplay genom Sara Attermo i den tredje minuten och kvitterade genom Josefin Ulvhag i mitten på perioden. Täby fick en utvisning några minuter senare som man lyckades reda ut och i matchminut 16 kom avgörandet när Jennifer Stålhult spelar fram Louise Wickström som stänkte upp segermålet i målvaktens vänstra kryss. Se målet i artikeln.

Täby hade segrat mot ett tappert Endre och gick vidare till semifinal där man föll på målsnöret mot KAIS Mora med 2-3 i matcher. Svenska mästarinnor blev IKSU som slog KAIS Mora med 4-1 i finalen i Globen.

I morgon tittar vi närmare på Kvartsfinalserien 2018.