END

Slutspelsdrömmarna borta efter förlust mot Endre

12 mars 2022 23:00
Dam

Vårens sol sken skönt utanför K-Rauta Arena i eftermiddags när Endre kom på besök. Damerna var tvungna att vinna matchen och inledde klart bäst genom att gå upp till 3-0 efter bara knappt nio minuter. Men, Endre kom tillbaka i en väldigt svängig match och vann till slut med 8-9. Därmed missar Täby slutspel för första gången sedan säsongen 2013-14.

Täby inledde klart piggast och Endre såg lite trötta ut efter gårdagens match mot Karlstad och den tidiga resan till Nynäshamn med morgonfärjan. Men, efter en timeout kom laget in i matchen även om det stod 3-1 och spel fem mot fyra en knapp minut till i den andra perioden i den första pausen.

Direkt i inledningen av boxplay i andra står Ellen Bäckstedt för matchens prestation när hon håller bollen i 20 sekunder innan hon frispelar Elin Roos som gjorde 3-2. Endre kom ikapp men då fick Täby ny energi och gick snabbt upp till 5-3. Endre svarade och i nästa paus stod det 5-5.

Endre kom ut lite hetare i tredje perioden och gick upp till 5-7 efter drygt fyra minuter. Det skapades chanser från båda lagen men med drygt 9 minuter kvar ökar Endre till 5-8. matchen kändes körd men Täby tog timeout, körde sex mot fem och lyckades att kvittera på mindre än två minuter. Då kokade det i K-Rauta Arena.

Hemmalaget behövde vinna under ordinarie tid men med drygt två minuter kvar avgör Endre med mål i tom kasse. En match med innebandypropaganda var över även om tränarna kanske inte riktigt gillade försvarspelet under matchen. Grattis Endre som är klara fyra i serien med en match kvar.