Onsdag
02 Mar 1 match
Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Tisdag
08 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Söndag
17 Apr 1 match
Lördag
30 Apr 1 match

Tjeckiska landslagsspelare till SSL-damerna!

19 maj 2022 12:00
Dam

Forwarden Eliška Chudá och centern Karolína Suchá ansluter till Täby FC kommande säsong. Rightade Eliška (född 2001) och leftade Karolína (född 1998) har spelat både U19 VM och VM och de är idag bofasta i det tjeckiska landslaget. Båda spelarna kommer närmast från den tjeckiska toppklubben Florbal Chodov, som förlorade finalen i Extraliga föregående säsong.


Under den säsongen stod Eliška för 59 poäng och Karolína för 48 poäng i seriespelet då de starkt bidrog till att Chodov återigen spelade final. Samtidigt stod båda för fina insatser i landslaget under VM i Uppsala i november där laget kom på fjärde plats.

-Att få möjligheten att spela i världens bästa liga känns fantastiskt! Jag ser fram mot denna utmaning, att spela med Täby FC och hjälpa laget. Det kommer bli ett oförglömligt äventyr vilket kommer göra att jag växer som människa och utvecklas som innebandyspelare, säger Eliška Chudá till hemsidan.

-Att få spela i SSL känns fantastiskt! En innebandydröm som blir sann och jag kan knappt vänta på att få spela med och mot dom bästa spelarna i världen. Tack till Täby FC som tror på mig och jag både tror och hoppas att jag kan hjälpa laget kommande säsong, säger Karolína Suchá och till hemsidan.

-Efter att ha sett Eliška under U-19 VM förra säsongen och fortsatt följa henne fick vi även upp ögonen för Karolína under VM. Tidigt efter våra första kontakter kände vi att vi gärna ville se dom i Täby kommande säsong. Vi får två otroligt duktiga innebandyspelare som båda behärskar att spela på alla offensiva positioner. De kommer göra stort avtryck i SSL redan från dag ett och samtidigt göra Täby FC till ett mycket bättre lag, säger Täby FCs Sportchef Robin Andersson till hemsidan.

Hemsidan hälsar Eliška och Karolína varmt välkomna till Täby FC och önskar dom båda och laget lycka till framöver.