NIBK

En poäng mot Nacka hemma

30 september 2021 23:00
Dam

I dagens Stockholmsderby mot Nacka hamnade Täby i ett tidigt underläge och fick jaga genom hela matchen. Efter 3-3 vid full tid avgjorde Nacka i Sudden death till slutresultatet 3-4.

Nacka inledde piggast och ställde upp ett kompakt försvarsspel med vassa kontringar som Täby inte riktigt kom igenom i de två första perioderna. 0-1 efter några minuter och Täby fick jaga. När kvitterningen kom av Julia Croneld på pass från Lisa Carlsson tog Nacka åter ledningen efter en bjudning av Täby.

Andra perioden såg likadan ut och efter två perioder hade Nacka haft 3 skott i ribban på kontringar. Deras spel var kanske inte så kul att se på men väldigt effektivt. Det är också förståligt efter två förluster i inledningen av serien.

Till den tredje perioden vaskade tränare Maimon om ordentligt i femmorna och det fick effekt. Julia Ulvhag gjorde säsongens första mål på pass av Sofie Rissveds. Täby fortsatte att trycka på men efter cirka 10 minuter kom Nacka upp i en del farligheter. Nör det återstod ca 4 minuter tog Nacka återigen ledningen men liksom i premiären mot Warberg kvitterade ´Julia Croneld med 17 sekunder kvar på pass av Anna Peterzén i spel 6 mot 5.

Det blev spel 4 mot 4 på övertid och här avgjorde Nacka efter dryga minuten och tog därmed extrapoängen med sig hem. Grattis Nacka och starkt av Täby att lyckas kvittera med kort tid kvar av tredje perioden ännu en gång.

Bästa poänggörare i Täby:

Julia Croneld - 2p (2 mål + 0 assist)

Julia Ulvhag - 1p (1 + 0)

Nu väntar en tuff bortamatch mot Thorengruppen i Umeå på söndag och förhoppningsvis är Ranja Varli spelklar till den matchen.

Nästa hemmamatch är söndagen den 9 oktober kl 13.30 mot Pixbo Wallenstam. Samma eftermiddag spelar herrarna hemma mot Salems IF kl 17.00.