06 Apr 1 match

Täby FC - Endre IF, Kvartsfinalserie 2019

24 mars 2021 10:00
Dam

Inför fredagens första kvartsfinal mellan Endre IF och Täbys damer minns vi tillbaka till de tre föregående kvartsfinalserierna. För tredje året i rad möttes tabellfyran Täby och femman Endre. Matchserien blev ännu en rysare med idel bortasegrar innan Täby lyckades ta den femte matchen på hemmaplan.

Dagarna innan slutspelet skulle inledas avgick Täbys tränarpar Jonas Delshammar och Tomas Davies. In kom herrlagets Maimon Abdallah och Sportchefen Robin Andersson med ny energi till laget. Det kanske inte märktes i första matchen men allt eftersom kom laget upp i en hög standard som till sist nötte ner Endre.

2019-03-28 Match 1 - Täby - Endre 6-7

Publik: 282 personer

Första perioden inledde hemmalaget bäst och tog en 2-0 ledning som Endre kvitterade innan paus. Den andra perioden var Täby klart bättre, vann skottenmed 9-2 och ledde med 4-2 inför sista. Nya tränarduon såg ut som om de skulle ordna en seger i första matchen. Men, Endre ville annorlunda och efter drygt 11 minuter in i period ledde bortalaget med 5-6. Täby jagade kvittering och fick in den med 1,29 min kvar. Matchen såg ut att gå mot förlängning men bara 20 sekunder senare avgör Endre matchen och tar ledningen med 1-0 i matcher.

Se highlights från Match 1 här.

2019-03-30 Match 2 - Endre - Täby 6-8

Publik: 925 personer

Även denna match tog Täby ledningen tidigt men Endre vände innan pausen och ledde med 2-1. I den andra perioden turades lagen om att leda och det stod rättvist 4-4 inför sista 20 minuterna. Den påminde väldigt mycket om den första matchen men skillnaden var att Täby tog ledningen med 6-7 efter drygt 11 minuter och nu fick Endre jaga. Det hela slutade med att Täby gjorde ett mål till och kunde åka hem från ön med 1-1 i matcher.

Se highlights från Match 2 här.

2019-03-28 Match 3 - Täby - Endre 6-9

Publik: 650 personer

Efter ännu en Täby-ledning vände Endre till en 1-2 ledning i första pausen. I period två spelade nog Endre sitt bästa spel för hela slutspelsserien och gick iväg till en 3-8 ledning inför sista. Täby försökte och försökte men kom aldrig nära. Klar seger för Endre med 6-9. Nu kunde laget spela till sig semifinal-platsen hemma i nästa match.

Se highlights från Match 3 här.

2019-04-04 Match 4 - Endre - Täby 5-12

Publik: 1.492 personer

Endre var ganska säkra att de skulle ta hem serien i den här matchen men nu var det Täbys tur att spela dröminnebandy. Endre såg nervösa ut och det utnyttja bortalaget skoningslöst. 0-4 efter första perioden och 2-7 efter andra säger en del om Täbys fart. I sista perioden fortsatte Täby att spela bra även om Endre fick några tröstmål på slutet till slutresultatet 5-12! Nu kändes det som om Täby hade övertag inför sista och avgörande matchen i Tibble CC.

2019-04-06 Match 3 - Täby - Endre 8-4

Publik: 758 personer

Ännu en gång var det alltså dags för en Match 5 mellan de båda lagen. Täby hade fått upp farten och tog ledningen i slutet av första perioden. I den andra blev det fler mål där hemmalaget var effektivare än Endre, 5-2 inför sista. Gotländskorna gjorde 5-3 och det blev nerv i matchen i dryga 10 minuter innan Täby gjorde 6-3. Endre svarade snabbt med 6-4 och tog ut målvakten. Det hjäpte inte utan Täby avgjorde med 2 mål i tom kasse till en 8-4 seger. Semifinaldags ännu en gång.

Se highlights från Match 5 här.

I semifinalspelet fick Täby den här gången möta överlägsna seriesegrarna IKSU och ingen trodde att det skulle bli annat än 3-0 i matcher till IKSU. Men, vi vet vad som hände och Täby vann till sist SM-Guldet.