Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Matilda Östlund-Visén klar för Täby FC

15 april 2023 08:55
Dam

Täby FC är överens med Matilda Östlund-Visén om en återkomst till Täby FC. Matilda spelade i Täby 2017-2020 och har sedan dess fortsatt karriären i IK Sirius FBC.


Matilda som är född och uppvuxen i Örnsköldsvik inledde sitt innebandyspelande Moälvens IBK för att sedan fortsätta sitt innebandyspelande på seniornivå med Örnsköldsvik IBK. Redan 2008 hade Matilda sitt första framträdande i högsta serien när hon som 15 åring (!) var del i Örnsköldsviks bortamatch mot Mora, en match hon dock följde från bänken. Efter seniordebuten dröjde det ytterligare några säsonger till mer konsekvent spel i Svenska Superligan men sedan flytten till Linköping IBK 2012 har utvecklingen varit stabil uppåt. 2017 anslöt Matilda till Täby FC och 2019 fick hon hänga på sig guldmedaljer efter finaler i såväl SM som Champions Cup.

Den individuella utvecklingen har onekligen nått nya nivåer sedan flytten till Sirius 2020. 2021 var året när Matilda dels utsågs till årets målvakt i SSL. Årets kröntes sedan med ett VM-guld på hemmaplan där Matilda gjorde en storstilad insats, inte minst i finalen mot Finland. Under säsongen 2022/2023 fick Sirius det svårt och säsongen slutade i degradering från SSL, däremot nådde Matilda milstolpen 200 matcher i SSL och tar därmed med sig mycket erfarenhet när hon nu är klar för Täby FC.

Matilda Östlund-Visén kommenterar övergången själv:

  • Jag kommer tillbaka till Täby FC för personlig revansch! Jag lämnade efter att varit i frysboxen för att utvecklas och bevisa för ”innebandysverige” vad jag går för och nu kommer jag tillbaka ”hem” för att ta revansch på mig själv i Täbytröjan. Jag är otroligt tacksam för mina tre år i Sirius men Stockholm har varit mitt hem de senaste sex åren så klubbvalet var givet då det är en förening i framkant utifrån sin varumärkesprofilering & elitmässiga förutsättningar. Laget spelar en fartfylld innebandy och har påbörjat en spännande resa mot toppen igen som jag ser framemot att få vara en del av. Jag vill vara en av de spelarna som bidrar till att befästa en vinnarmentalitet i laget med mitt hårda jobb, min rutin och inställning. Jag är otroligt taggad på att träffa laget, köra igång försäsongen och känna blodsmaken ute i löparspåren tillsammans!

Sportchef Robin Andersson kommenterar värvningen:

  • Otroligt glädjande att vi lyckats locka tillbaka Matilda till Täby FC. En målvakt som är i den yttersta världseliten och som på egen hand vinner poäng och matcher till sitt lag. Hon kommer bidra med rutin, lugn och en vilja att vinna. Hon var bra hos oss senast det begav sig och har gjort en otrolig resa sedan dess. Jag är övertygad om att hon gör Täby FC ännu bättre kommande säsonger!

För att ta del av videointervju med Matilda samt vårt fortsatta flöde kring övergången och allt som händer kring klubben, följ oss i Täby FC appen och på Instagram!