Torsdag
22 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Lund
LUND
Borta
Täby
TÄBY

Ryck i tredje perioden skapade segern mot Lund borta

27 februari 2021 19:45
Dam

Täbys damer åkte till Lund för att möta nykomlingarna och samtidigt få revansch för den överraskande förlusten i höstas. Matchen började allt annat än bra och in inledningen av andra stod det 4-1 till hemmalaget. Täby jagade ikapp och sista sju minuterna vände Täby matchen till en 5-8 seger och ytterligare en seger. Det var den nionde efter jul och laget befäster sin sjätte plats i tabellen.


Period ett såg ganska lik ut som första perioden i K-auta Arena i november, Täby tryckte på men öppnade upp sig bakåt vilket gjorde att Lund tog en 3-1 ledning efter period ett. Täbys spel påminde lite för mycket om spelet i november/december men efter ytterligare ett mål bakåt i inledningen av andra kom Täby ikapp till 4-4. Då gjorde Lund ännu ett mål och det stod 5-4 inför sista perioden.

Det dröjde långt in i perioden innan Täby kvitterade men de sista sju minuterna var det bara ett lag på banan. Bortalaget gjorde ytterligare och segern blev till slut ohotad.

Lund gjorde åter en bra match och slipper ju att jaga nedflyttningsspöket eftersom alla lag blir kvar i SSL även nästa år.

-Ja det var som att vi borde ha kontrollerat matchen tidigare när vi hade så mycket boll. Det blev lite tillbaka till gamla läxan när vi blev för offensiva, säger Moa Delshammar till SportExpressenLive direkt efter matchen.

-Vi har inte spelat såhär sen innan jul, vi slarvar lite för mycket och kom inte till farliga lägen. Jo, jag väntade en passning av Moa när jag stod fri och kunde avgöra i tredje.

-Matilda Sjödin är det ingen fara med även om hon klev av redan i första peausen.

-Vi räknar med att vi går hela vägen till SM-Guld om alla toppar sin form, avslutar Moa.

Bästa poängplockare i Täby:

Moa Tschöp - 5p (2 mål + 3 assist)

Ranja Varli - 3p (2 + 1)

Julia Croneld - 3p (0 + 3)

Moa Delshammar - 2p (2 + 0)

Nästa match är redan på torsdag 4/3 kl 19.00 hemma i K-Rauta Arena mot Nacka Wallenstam.