Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Jönköping
JIK

Inför Jönköping hemma ikväll kl 19.30

18 februari 2022 08:00
Dam

Ikväll är det åter dags för hemmamatch när Täbys damer tar emot seriens jumbolag Jönköpings IK i K-Rauta Arena. Det är viktiga poäng på spel för båda lagen för att klara slutspelsplats och nytt kontrakt, så räkna med en tight tillställning. Kom och heja på damerna på plats i K-Rauta Arena!


Läget i Täby

Efter den svängiga veckan med seger mot Huddinge i Bäst i Stan, storförlust mot Västerås Rönnby och en avslutande storseger mot Falun i lördags har damerna tränat på bra i veckan.

-Efter segern mot Falun har intensiteten varit hög på både övningar och spelmomenten. Självklart är det livsviktiga poäng som står på spel och laget är villiga att ta sig an denna uppgift på ett bra sätt, säger Täbys tränare Maimon Abdallah.

Täby jagar slutspelsplats och ligger just nu precis utanför den 8:e och sista platsen.

Jönköpings IK

Laget ligger ensamt i botten sen Lund börjat vinna matcher. Laget har dock sällan förlorat stort utan pressat motståndarna bra. Kvällens match är dessutom en av de sista chanserna Jönköping har att fixa nytt kontrakt så räkna med taggade småländskor.

Lagets bästa poänggörare är:

Mira Markström, född 2005, som gjort 19 poäng (8 + 11),

Emma Thorsson som gjort 15p (13 + 2) samt

Greta Koponen med 13p (9 + 4)

Matchen i höstas vann Täby med 5-1 med de två sista målen i tom kasse.

-Jönköping är ett lag som av många tippats att åka ur denna säsongen men vi som sett Jönköpings matcher vet hur hårda och tighta dessa matcher som man förlorat är. Så räkna inte med att det är att bara bärga tre poäng utan vi måste göra jobbet och vara noggranna i varje situation. Gör vi det så kommer poängen att bli kvar i Täby, avslutar Maimon.

Kom och heja på damerna på plats i K-Rauta Arena med matchstart kl 19.30. Köp dina biljetter i förväg på Biljettkiosken.se.