Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Täby FC startar elitförberedande utvecklingstillval!

3 april 2023 12:00
Utveckling

Täby FC startar säsongen 2023/2024 upp ett nytt elitförberedande tillvalsspår i föreningen med inriktning på ungdomar 15-18 år. Det kommer vara verksamhet för killar och tjejer med grupper i åldrarna U16 (födda 07-08) och U18 (födda 05-06).


Ambitionen med verksamheten är att kombinera det breda perspektivet i ”så många som möjligt, så länge som möjligt” med en elitförberedande del med samma devis som grund. Spelarna får själva välja om dom vill vara med och träna mer och under större del av året. Träningens bedrivs i enlighet med föreningens spelarutvecklingsplan och arbetet kommer ledas av den befintliga sportsliga ledningen tillsammans med en rad nya funktioner:

Mathias Emilsson, utvecklingsansvarig

Mathias är rekryterad som spelar- och ledarutvecklingsansvarig för verksamheten i hela föreningen, men med stort fokus på EFUT. Han skall verka både som en coach och arbetsledare för såväl spelare som ledare. Mathias inleder sitt arbete med EFUT i maj men är fullt ut på plats från 1 augusti, han kommenterar själv sin start i föreningen såhär:

- Det känns väldigt spännande att få möjligheten att fullt ut fokusera på föreningens spelar- och ledarutveckling. Både genom EFUT samt föreningen i stort. Det ska bli roligt att äntligen komma igång och jag ser fram emot att träffa alla spelare & ledare.

Anna Kellermalm Fallby, ansvarig Innebandyfys

Anna kommer senast från Djurgårdens IF där hon i flera år arbetat med deras Damallsvenska fotbollslag. Dessförinnan var hon i FC Köpenhamn ansvarig för den fysavdelning som arbetade med akademiverksamheten School of Excellence. Hon har en rad utbildningar och tidigare uppdrag inom fysträning med specialitet inom ”return to play”, alltså att träna spelare till att återgå till ordinarie träning och match efter skada. Anna kommer även utgöra ett stöd för föreningens ungdomsledare när det gäller skadeförebyggande träning samt rehab.

Jennifer Stålhult, Emelie Frisk, Elin Gillberg, Elin Lundström och Laura Mertsalmi, mentorer för spelare

För att på ett bra sätt lyckas planera och ta till sig träningen i en god balans mellan kost, träning, övrig belastning och vila är Täby FC också glada att ha rekryterat fem mentorer till spelarna. Det är här som de ovan nämnda tidigare elitspelarna kommer in i bilden. Jennifer, Emelie, Elin, Elin och Laura har alla framgångsrika karriärer på planen, men också i symbios med studier och civil karriär utanför densamma. Vi tror därför att deras perspektiv kan vara betydelsefullt för våra ungdomar och de kommer därför ingå i arbetet med just belastningsbalans och livspussel.

Utöver ovan nämnda roller kommer respektive grupp i U16 och U18 ha en ledarstab knuten till sig. Ledarstaberna kommer att börja presenteras i april, dessutom kommer några av rollerna annonseras - håll utkik i våra kanaler!

Verksamheten startar upp 15 maj 2023 och har efter presentation för berörda ungdomar och föräldrar den 16 januari hittills 160 anmälda. Verksamheten skalas upp i takt med att anmälningar tillkommer.

Vid frågor, kontakta klubbchef Alexander Brinkmann på [email protected] eller 0707989212.