Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Inför DM 1/8-delsfinalen mot Kungsängens IF

9 oktober 2018 08:22
Dam

Ikväll kliver damerna in i DM-Slutspelet när åttondelsfinalerna spelas och för motståndet står division 3 laget Kungsängens IF för. För de som inte har full koll så har man en regel i DM för att jämna ut förhållandena mellan de olika divisionerna som säger att laget från den lägre divisionen får en bonusstraff per division det skiljer lagen emellan, vilket i denna match innebär att Kungsängen har fyra bonusstraffar.


TRUPPEN: Hela truppen är hel och frisk efter helgens vinst nere på Västkusten mot Warberg men till denna match vilar man ungefär halva truppen och åker endast med 11+2. Med i truppen finns bland annat Jennifer Stålhult, Julia Croneld och Linnea Wiregård.

MOTSTÅNDARNA: Kungsängens IF huserar till vardags i division 3 och har i sina inledande matcher vunnit en och förlorat 2. Att poängtera är att Elina Atteskär Ramström leder skytteligan med sina 10 fullträffar på de inledande matcher så hon är att se upp för.

KOMMENTAR FRÅN TRÄNARE DELSHAMMAR: Dags för intåg för vår del i DM där vi kliver in som seedade och fick därmed stå över gruppspelet och går rakt in i slutspelet och åttondelsfinal, där tar vi oss an Division 3 laget Kungsängens IF. Efter förra årets fadäs då vi åkte ur mot Nacka i DM-kvartsfinalen så är såklart vår ambition att åter gå för DM-Guld. För de som inte har full koll så har man en regel i DM för att jämna ut förhållandena mellan de olika divisionerna som säger att laget från den lägre divisionen får en bonusstraff per division det skiljer lagen emellan, vilket i denna match innebär att Kungsängen har fyra bonusstraffar.

Naturligtvis så ska detta vara en match där vi kommer att vara kraftigt bollförande och möta ett Kungsängen som kommer kriga som djur för att hålla oss stången. Gäller dock som alltid att gå in i matchen med rätt fokus och visa motståndarna som tagit sig hit den respekt de förtjänar! Mitt tips är att de troligen kommer försöka hänga dit ett par straffar direkt för att få en ledning att spela på. 3 x 20 och rullande tid gör att matchen kommer rulla på lite snabbare än vad vi är vana vid så det gäller att kugga i direkt från start och inte tro att det kommer lösa sig självt då kan vi bli straffade i dubbel bemärkelse även om detta såklart är en match vi bara ska vinna, så enkelt är det.

Truppen är hel och frisk, men vi kommer att vila en del spelare och kommer som det ser ut komma med en trupp bestående av 11+2.

Hoppas att vi får se lite TFC-supportar ute i Hagnäshallen ikväll 20.00 när första tekning/straff blåses igång!

Hemsidan önskar damerna stort lycka till!