Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Lovisa Blomkvist från U till A i Täby FC

7 april 2024 20:00
Dam

Täby FC och Lovisa Blomkvist är överens om spel i Svenska Superligan i Lovisas moderklubb inför kommande säsong. Den 18-årige högerforwarden blir därmed den tredje spelaren att lyftas upp från U till A inför den kommande säsongen.


Lovisa Blomkvist är född 2006 och har spelat i Täby FC från början. De senaste säsongerna har hon kombinerat spel i Allsvenskan och Juniorallsvenskan med Dam U. Lovisa är en av nu fyra spelare som säsongen 22/23 vann USM-guld och därefter tagit plats i SSL-truppen tillsammans med Hanna Lööw, Engla Helmersson och Wilma Sjöström. Under 24/25 kommer samtliga dessa också ingå i en särskilt utvald fokusgrupp där de på individnivå får stöttning, feedback och individuell träning av en till fokusgruppen dedikerad spelarutvecklare.

Lovisas egna ord om uppflyttningen:

  • Det känns superkul att få denna möjlighet, speciellt att nu få spela i a-laget i klubben jag har växt upp i. Det är ett härligt och jätteduktigt gäng så jag är taggad på att komma in i laget bättre. Nästa säsong vill jag utvecklas som spelare samt bidra med så mycket jag kan till laget!

Klubbchef Alexander Brinkmann om uppflyttningen:

  • Vi är med uppflyttningen av Lovisa Blomkvist återigen väldigt stolta över att kunna lyfta upp en spelare som tagit sig hela vägen i Täby FC! Lovisa är en högerfattad forward som med sin snabbhet, kraftfullhet och avslutsförmåga kommer göra poäng redan första säsongen i SSL. Det ska bli spännande att följa henne och övriga laget i säsongsavslutningen med stundande JSM-slutspel. Därefter kommer Lovisa tillsammans med de längst komna av våra juniorspelare och unga SSL-spelare att arbeta tillsammans i fokusgruppen vilket vi i Täby FC har stora förväntningar på. Lovisas nuvarande kapacitet och potential ihop med de förutsättningarna gör att vi ser en potentiellt högproducerande forward i SSL under lång tid framöver.