19 Apr 1 match

Täby FC klara för Division 1 ... också!

27 april 2023 23:45
DJ

I en helt avgörande nervig kvalmatch för spel i Division 1 mot Salems IF lyckades Täbys damjuniorer vinna med precis vad som krävdes för att gå upp. Slutresultatet skrevs till 5-4 efter en ordentlig portion dramatik de sista 10 minuterna. Därmed har Täby damlag i de tre högsta divisionerna nästa säsong, fantastiskt!

Salem inledde matchen bäst och gjorde dessutom 0-1 på sitt första anfall. Täbys unga lag trummade på med massor av nästan-lägen men till slut lyckades man kvittera till 1-1. Lagen gjorde varsitt mål till innan första pausen så Salem var då i Division 1. Täby behövde vinna.

I den andra perioden såg det ganska likt ut som i den första, Täby hade mer av spelet och den här perioden lyckades laget dessutom göra två mål och samtidigt hålla tätt bakåt så inför sista perioden stod det 4-2 och Täby var i Division 1.

Salem kom in med en större beslutsamhet i den tredje och tryckte på ordentligt de första minuterna. Efter det jämnade Täby ut spelet och det ordnade chanser åt båda hållen. Med 6 och 30 kvar tog Salem Timeout och bara minuten efter hade de gjort 4-3. Nu blev det spännande på riktigt och ett mål till för Salem skulle betyda att de var klara för Division 1. 17.38 gör också laget 4-4 och vilt jubel utbryter.

Täby tar Timeout kort därefter och nu tar det bara 15 sekunder så avgör Olivia Hedlund matchen med sitt 5-4 mål. Salem lyckas inte göra fler mål och Täby är klara för Division 1 nästa säsong.

Vi tackar Salem för en bra match och önskar laget lycka till nästa säsong.