06 Apr 1 match

Derby-seger mot Nacka Wallenstam

3 november 2019 18:00
Dam

I eftermiddagens derby mot nykomlingen Nacka Wallenstam vann damerna sin sjätte match för säsongen efter ett ryck med fyra mål i den andra perioden. Nacka var inte ofarliga men svenska mästarna var numret för stora.

Nacka inledde matchen bäst och tog även ledningen redan efter dryga minuten. Hemmalaget tog dock över och gick upp i en 2-1 ledning som Nacka dock kvitterade innan periodpausen efter en kontring.

Andra perioden var jämn till den 13:e minuten då Täby gjorde tre mål på 39 sekunder och punkterade matchen. Moa Tschöp gjorde ett mål till i Powerplay innan perioden var slutspelad.

Sista perioden blev aldrig spännande då Sara Attermo gjorde sitt andra mål för dagen tidigt. Nacka putsade till siffrorna och det blev till slut en stabil 7-4 seger för hemmalaget.

Flest poäng i hemmalaget:

Moa Tschöp - 3p (2 mål + 1 assist)

Sofie Rissveds - 3p (0 + 3)

Sara Attermo - 2p (2 + 0)

Glädjande att så många hittat till Hägernholmshallen och ett nytt publikrekord sattes då 560 personer var på plats.

Nästa helg väntar Pixbo Wallenstam borta på söndagen den 10/11 kl 16.00.