WIC

Islossning mot Warberg efter storseger

8 januari 2022 18:45
Dam

Årets andra seger blev till slut en ganska bekväm historia som Täbys damer kontrollerade från start till slut. Jula Croneld, lagets måltjuv, visade att hon kan göra mer än bara mål när hon gjorde sex poäng (3 + 3). Därmed tog sig laget upp på slutspelsplats igen.

Första perioden inleddes lite mer avvaktande än de senaste två matcherna men det var Täby som skapade flest chanser. 2-0 i första pausen kändes tryggt och stabilt.

I andra perioden exploderade hemmalaget med två snabba mål i inledningen och då trodde nog de flesta att det skulle rinna iväg. Men Warberg spelade upp sig, reducerade och var inte helt ofarliga under resten av perioden men det stod 4-1 inför sista.

Direkt från start i tredje visade Täby att idag blir det ingen jämn match. Lagets bästa tredje period sen Pixbo hemma var ett faktum. Det stod 9-1 innan Warberg fick tröstmäla till 9-2 med dryga minuten kvar. 8-1 var frukten av ännu en spelar esom fick göra sitt första SSL-mål, nämligen Elina Jigered.