Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
11 Jan 2 matcher
Söndag
12 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Fredag
07 Aug 1 match
Idag 1 match
Söndag
09 Aug 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Söndag
16 Aug 1 match
Lördag
22 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Onsdag
26 Aug 1 match
Lördag
29 Aug 1 match
Söndag
30 Aug 1 match
Söndag
13 Sep 2 matcher

Intervju med Sportchefen Robin Andersson om läget just nu

20 maj 2020 13:00
Dam/Herr

Sportchefen för både Dam SSL och Herr Allsvenskan berättar om läget just nu i båda lagen när den nya säsongen är i sin linda.


Hej Robin, hur är läget nu mitt i försäsongen inför nästa säsong?

-Läget känns mycket bra och både damerna och herrarna är igång med sina respektive försäsonger sedan ett par veckor tillbaka. Nästan alla nya spelare har anslutit och visar sig tillsammans med trupperna att vi blir starka kommande säsong.

Hur ser du på den avbrutna säsongen med det abrupta avslutet mitt i mars, om vi börjar med damerna?

-Givetvis är det tråkigt att det blev som det blev och vi hade sett fram mot att spela slutspel där vi vet att vi är fruktansvärt starka, samtidigt måste man ha stor respekt för det läget som råder och hälsan för våra spelare och även deras anhöriga går givetvis först.

Hur reagerade herrarna som ju återkom till Allsvenskan enklare än väntat?

-Hade jag fått välja hade jag givetvis vunnit ett kvalspel samtidigt som vi absolut inte behöver be om ursäkt för att vi flyttas upp, två raka seriesegrar i Div1 talar sitt tydliga språk och även om vi som sagt gärna tävlat om det hela vägen på planen tycker jag att vi är värda att spela i Allsvenskan kommande säsong.

Vad är du mest nöjd med från föregående säsong hos respektive representationslag?

-I damernas fall är det självklart guldet på Champions-cup där vi åker till Tjeckien och presterar vår bästa innebandy på hela säsongen, att se tjejerna bestämma sig för att det inte finns något annat än att vinna är häftigt måste jag säga. -I herrarnas fall måste jag säga att det är stort att man lyckas prestera på en tillräckligt hög nivå för att vinna serien igen trots att man gick in i säsongen med förra säsongens snöpliga slut i ryggen där målsättningen var att bli topp fyra och vara som bäst i kvalet.

Damerna har ju värvat på under april månad, hur ser du på truppen inför nästa säsong?

-Truppen känns riktigt bra och en redan stark topp får konkurrens från en spetsigare bredd där min känsla idag är att vi ställer ett mer spännande och bättre Täby FC på banan än på flera år och jag är övertygad om att vi fortsätter utmana om SM-guldet även kommande säsong.

Herrarna har det varit lite mer tyst om, vad tänker du kring deras trupp inför Allsvenskan?

-I herrarnas fall anser jag att vi har en stark grund att stå på med förra säsongens trupp där vi satsat på att behålla redan befintliga spelare. Tre nya spelare är klara och kommer presenteras närmaste veckan och jag räknar med att vi får in en eller två spelare till innan vi är i mål och redo för comebacken i Allsvenskan.

På tränarsidan då, vilka tränare blir det som styr skutorna nästa år?

-Christian Mattsson kommer leda damerna och Maimon Abdallah kommer leda herrarna, båda två ska kompletteras med varsin assisterande tränare och där är vi igång med processen men det är inget vi kommer stressa med att få klart då det är viktigare att det blir rätt än att det går fort.

-Damernas försäsong leds av Sonny Andersson och herrarnas av Kenny Andersson där båda gör ett fantastiskt bra jobb med trupperna.

Med tanke på det rådande läget med Corona, vad tror du om kommande säsong utifrån eventuella restriktioner?

-Förhoppningsvis lättar restriktionerna och säsongen kommer igång som vanligt. Som det är nu är det svårt att bedriva tävlingsmatcher när maximalt 50 personer får vistas på samma ställe då man med två matchtrupper och ledare kommer upp i det antalet. Även om det är så nu måste vi ändå planera för att det blir säsong på utsatta datum och således träna därefter.

Till sist, om vi har ett liknande samtal om ett år, hur har det gått för damerna i SSL och herrarna i Allsvenskan?

-Målsättningarna är ganska klara och i min värld ska damerna vinna ett nytt SM-guld och herrarna placera sig topp fyra och få kvala till SSL, det hade varit en säsong jag utan tvekan varit mycket nöjd med.

Tack för samtalet Robin och fortsatt lycka till!