Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Seger i Västerås Floorball Cup 2022

29 augusti 2022 09:00
Dam

I helgen spelade damerna mot tre SSL-motståndare i Västerås Floorball Cup. Laget har fått tillfälle att spela ihop sig ytterligare och testat lite olika formationer. Två segrar och en oavgjord räckte till seger i cupen.


Efter förra helgen har laget finslipat på små detaljer i spelet och tagit hand om kropparna bara för att bege sig mot Västerås och börja spela innebandy på riktigt.

I den första matchen i fredags kväll mot nykomlingarna Åkersberga IBF rivstartade Täbys damer och ledde med 4-1 redan efter första perioden. Därefter var det jämnt i målprotokollet och matchen slutade 6-3 till Täby.

Tränare Maimons kommentar:

-Matchen började lite som man förväntat sig med mycket bollinnehav för Täby mot ett ganska lamslaget Åkersberga till en början. Men de jobbade sig in i matchen sakta men säkert och gjorde det bra från andra perioden och framåt. Denna afton gick det dock inte att rubba ett stabilt Täby som gick segrande i säsongens första derby.

På lördagen mötte laget värdinnorna och tippade topplaget Västerås Rönnby i en full-fart-framåt match. 4-4 efter en riktigt intensiv första period. Lagen fortsatte att byta ledning under resten av matchen och den slutade 7-7 efter förlängning.

Maimon igen:

-Matchen mot Rönnby blev en fartfylld tillställning där lagen hade ledningen om vartannat med lite fördel Rönnby på slutet men Täby lyckades kvittera med 30 sekunder kvar. Förvisso är det försäsong och man vill prova lite detaljer i spelet men att vinnarinstinkten finns där både från ledare o spelare är det inget någon går miste om. Matchen mot Rönnby gav oss en hel detaljer att jobba vidare med.

Igår mötte damerna IK Sirius i den sista matchen och här var det Sirius som gick fram till en 1-3 ledning innan damerna vaknade. Till slut blev det 7-4 till Täby och seger i hela turneringen på bättre målskillnad än Västerås Rönnby.

Maimon:

-Matchen mot Sirius började ganska slarvigt för Täbys del med bolltapp på onödiga positioner på banan som Sirius tog tillvara på och hade ledningen inför den andra perioden. Den perioden skulle dock ändra hela matchbilden då Täby ägde mer boll, gick rakare mot mål och började vinna dueller på hela banan. 3-3 inför tredje där vi fortsatte med vår fart och vann ganska komfortabelt sista perioden med 4-1.

Helgen har varit lovande i många syften och gruppen börjar bli mer och mer sammansvetsad, avslutar Maimon.

Poänggörarna i helgen

Karolína Suchá - 5 + 2

Ranja Varli - 3 + 3

Vilma de Gysser - 3 + 2

Julia Croneld - 3 + 2

Eliška Chudá - 2 + 3

Lisa Carlsson - 1 + 1

Josefin Ulvhag - 1 + 0

Hanna Othberg - 1 + 0

Ida Sjölander - 0 + 2

Elsa Tydal - 0 + 1

Greta Koponen - 0 + 1

Nästa gång Täby spelar match är det äntligen dags att börja tävla på riktigt då Svenska cupen drar igång, helgen 8-11 september. Täby har hamnat i samma grupp som Telge SIBK, Endre IF och IBF Linköping och matcherna spelas i Västergård Arena i Södertälje.

Vi gratulerar till segern i helgen och ser fram emot kommande matcher.