Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Täby
TÄBY

Inför Nacka ikväll kl 19.00

20 januari 2022 08:00
Dam

Efter ett Covid-uppehåll förra helgen ger sig damerna åter in i spelet när man åker till Nacka för match i Ormingehallen. Stockholmsderby och revansch för den snöpliga förlusten i Sudden death i höstas. Ska Täbys damer fortsätta på sin segersvit för 2022 och ta ett starkare grepp om en slutspelsplats? Matchen sänds som vanligt på SportExpressenPlay.


Läget i Täby

Efter att corona lyckats ta fäste i laget beslutade vi att ställa in hela förra veckan. Första träningen i måndags visade mer vilja på spelsugna spelare än kloka val på banan men ju längre träningsveckan har gått, desto oftare har de kloka smarta besluten tagits och vi är tillbaka där vi avslutade mot Warberg, berättar lagets tränare Maimon Abdallah.

Noterbart är att både de Vilma de Gysser och Anna Peterzén är åter i full träning och konkurrensen hårdrar för varje träning som går.

Det är ett revanschsuget Täby som åker till Ormingehallen för att försöka bärga ytterligare tre poäng detta år.

-Vi har efter matchen mot Lund verkligen visat att hårt arbete kryddat med kvalitet räcker långt, säger lagets storstjärna Lisa Carlsson och berättar att formen för hennes egen del blir bättre för varje match och träning som görs.

-Vidare har vi lyckats få träff på små detaljer i spelet och det är oerhört skönt som ledare att känna att detaljer man jobbat med oerhört många timmar äntligen ger utdelning, säger Maimon som ser fram emot match igen.

Nacka IBK

Laget ligger just nu på elfte plats, fem poäng efter Täby som inför matchen har den sista slutspelsplatsen. Nacka behöver vinna matchen för att inte tappa för mycket mark till de lag som får spela slutspel och även för att skapa ännu större avstånd till Lund under nedflyttningsstrecket.

Det brukar bli tuffa matcher mellan lagen och det är ju ändå derby. Nackas utmaning under säsongen hittills är att de har svårt att göra mål. Snittet på 3,14 mål per match (jämfört med t ex Täbys 4,35) gör det viktigt att täppa till framför det egna målet.

Bästa poänggörare

Cornelia Jansson - 11p (5 + 6)

Matilda Wester - 8p (4 + 4)

Matchen sänds som vanligt på SportExpressenPlay.

Hemsidan önskar damerna lycka till i matchen mot Nacka!