TTG

Förlust i sudden i semifinal 4:5 - säsongen över

20 april 2024 09:50
Dam

Igår kväll spelades ännu en gastkramande semifinal som till sist hade Thorengruppen som vinnare efter ett sent avgörande i Sudden death. Täby har verkligen stått upp i samtliga fyra semifinaler och har pressat Thorengruppen mer än någon vågat tro innan serien inleddes. Tyvärr tog Täbys säsong slut en vecka för tidigt men vi gratulerar Thorengruppen och önskar lycka till i finalen.

För första gången tog Täbys damer ledningen i matchserien genom Julia Croneld som gjorde den första periodens enda mål. Täby hade bra tryck mot Thorengruppens mål och det är inte ofta man ser deras landslagskedjor skickar iväg bollen i panik.

Efter bara minuten av den andra perioden kvitterade Thorengruppen och nu trodde nog de flesta att det skulle bli som vanligt. Bortalaget hade mer av spelet men efter 13 minuter återtog Täby återigen ledningen när Julia Croneld gör sitt andra mål för matchen, fint framspelad av Lisa Carlsson.

I den tredje perioden tog bortalaget ledningen med 2-3 och det dröjde till 19.59 innan Lisa Carlsson drog upp bollen i bortre krysset så att matchen gick till Sudden death. Rekordpubliken på 628 personer i Hägerneholmshallen var i extas.

Täby skapade bra med lägen i förlängningen men det var Thorengruppen som gjorde det sista målet i matchserien med knappt två minuter kvar. Därmed var Täbys säsong över och det kändes väldigt snöpligt.

Damerna har gjort en otroligt fin avslutning på säsongen med segrar i de två sista seriematcherna, tre raka mot Endre i kvarten och så en otroligt fin insats mot oslagbara Thorengruppen som kom under med blotta förskräckelsen i tre av fyra matcher. Vi önskar även laget lycka till i finalen på lördag.

Tack även till publiken som kom igår och skapade en härlig stämning. Jublet vid Lisa Carlssons kvittering var så högt att det inte gick att höra signalhornet för periodpaus.

Nu får vi se fram emot nästa säsong som redan innehåller ett antal spännade nyförvärv och spelare som kommer tillbaka från skador.