PIX

Femte raka segern - nu mot Pixbo efter grym vändning

20 januari 2021 22:15
Dam

Täbys damer är fortfarande förlustfria 2021 efter seger mot tabell-trean Pixbo med 7-6 efter sudden death. Pixbo ledde ett tag med 5-2 och fick sin andra straff men Alexandra gjorde sig stor i målet och bollen gick utanför. Där kändes det som om matchen vände till Täbys fördel. Med segern befäster Täby sjätteplatsen och närmar sig KAIS Mora på femte.

Det märktes att det var två topplag som möttes. Så snart matchen startade small det i närkamperna och det kändes som om Pixbo var lite hetare. Deras ledningsmål kom efter 8 minuter men sen tog Täby över. 1-1 kom i den 18:e minuten men Pixbo tog åter ledningen innan periodpausen på ett snyggt direktspel när Täby stod på hälarna.

I andra perioden satte Pixbo full fart framåt och på knappt sex minuter stod det 1-5. Täby reducerade till 2-5 och då kom straffen som Pixbo missade. Mål där och det hade blivit tungt för Täby att lyfta sig. Andra halvan av perioden tog hemmalaget över mer och mer. De reducerade två gånger till 4-5 men precis före pausen när Täby har chans att kvitterna kontrar Pixbo in 4-6. Uppförsbacke.

Till slutperioden gick hemmalaget ner på folk och försökte komma åt Pixbo. Det skapades en den chanser men det dröjde till den 14:e minuten innan Täby fick vittring med 5-6 målet. Efter ytterliga tryck kvitterade Täby minuten senare.

Matchen gick till sudden och väl där avgjorde Lisa Carlsson matchen på pass från Matilda Sjödin och därmed blev det två poäng till hemmalaget.

Nu har damerna slagit alla fyra topplagen och närmar sig för varje omgång. Styrkan att inte ge upp även om det måste ha känts tungt flera gånger under matchen kommer laget att ha stor nytta av framöver.