Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Klara Molin klar för Täby FC

28 april 2023 09:55
Dam

Täby FC är överens med landslagscentern Klara Molin om en övergång från IK Sirius FBC. 25-åringen med 9 SSL-säsonger i bagaget blir det fjärde nyförvärvet för Täby FC inför säsongen 23/24.


Klara Molin har hittills spenderat hela sin innebandykarriär i uppsalaföreningarna IK Sirius FBC, FBC Uppsala och moderklubben Storvreta IBK. Klara gjorde tidigt debut på seniornivå och redan säsongen 14/15 gjordes debuten i högsta serien, då som 16-åring. Säsongen därefter lossnade poängproduktionen där Klara stod för 26 poäng på 25 matcher i grundserien fördelat på 16 mål och 10 assist. Med sin kraftfulla spelstil har hon sedan dess lett sitt lag under hela sin karriär. Sedan flera år är Klara också en viktig byggsten i det svenska landslaget och har där också vunnit dubbla VM-guld, varav det senaste på hemmaplan i Uppsala 2021. Klara Molins egna ord om övergången:

  • Det känns som Täby har byggt upp något bra och då vill jag vara med på den resan! Jag hoppas att vi får ihop gruppen bra och då kan vi prestera på matcherna också. Utanför planen vill jag bidra med positiv stämning och glädje och innanför sargen är det hårt jobb över hela banan och ett fysiskt spel som kan leda till fina kontringar.

Sportchef Robin Andersson kommenterar värvningen:

  • Att Klara väljer spel med Täby FC känns helt fantastiskt! Vi adderar en stark center med stor rutin både från SSL och den internationella innebandyn. Vi har flertalet gånger försökt få Klara till oss och att nu äntligen väljer Täby FC visar återigen att vi är på väg mot något större och jag är övertygad om att Klara blir ovärderlig för oss kommande säsonger.

För att ta del av videointervju med Klara samt vårt fortsatta flöde kring övergången och allt som händer kring klubben, följ oss i Täby FC appen och på Instagram!