19 Apr 1 match

Fru Fortuna gästade Hägerneholmshallen

30 oktober 2019 18:00
Herr

Under Söndagen gästades Täby av obesegrade Älvsjö. Det skulle snabbt visa sig varför Älvsjö ligger i toppen av serien då de radade upp den ena målchansen efter den andra och vore det inte för storspelande målvakten Stefan Odebring hade det inte varit helt orättvist med Älvsjöledning med 6-2 i första periodpausen. De gånger inte Odebring räddade hade han både stolpar och ribban till sin hjälp.

• Jag är mäkta förvånad att vi inte är mer påslagna från början och jobbar hårdare över hela banan men vi får ta lärdom av detta och hitta ett sett att tända till inför fortsättningen säger Odebring och syftar på alla felbeslut som renderar kontringar för våra motståndare.

Inför den andra perioden spelade Täby mer organiserat och började sakta men säkert hitta rätt i detaljer som är matchvinnande, i mitten av andra perioden tar så Täby ledningen av Sebastian Spåls som med sina kedjekamrater visade prov på att hårt arbete lönar sig. Täby hann även med att göra 4-2 genom målsprutan Rikard Carlsson-Stiernspets som sakta men säker börjar hitta tillbaka till sin storform.

Tredje perioden börjar med ett underbart fint mål, långboll av försvarsdirigenten Per Kjellgren, direktvolleypass av Hedengran till en fristående Wallin som inte gör några misstag och 5-2 på tavlan.

Därefter är det ett Täby som försöker spela av matchen men med små misstag lyckas ändå Älvsjö få lite puls i matchen , reducering till 6-5 med fem minuter kvar och lite oroligt i Täbylägret som lyckas göra 7-5 i tom bur genom Marcus Ström.

• Sammanfattningsvis gör vi en helt ok match men vi måste jobba hårdare och vara smartare i många delar av spelet säger Tobias Flygar som redan nu blickar fram mot mötet med Jakobsberg på Lördag 2/11.