19 Apr 1 match

Samtliga Täby-lag vidare till kvartsfinal i B.I.S.

11 november 2022 09:00
Dam/Herr/DamU

Åttondelsfinalerna i B.I.S. (Bäst i Stan) är spelade och samtliga seniorlag är vidare till kvartsfinal. Täbys DamSSL slog Tullinge komfortabelt, Dam Allsv-laget vann en tight match mot Bele Barkarby och igår kväll vann herrarna mot seriekollegan Nacka.

Åttondelsfinal Dam

27/10 - Bele Barkarby (Div 1) - Täby FC (Allsv) 2-3

I en repris från förra årets kvalmatcher upp till Allsvenskan vann Täby återigen borta med uddamålet även om kvällens tränare Robin Andersson tyckte att det var närmare 2-10 än 3-3. Bele hade ledningen efter den första perioden men Täby vände i andra till 1-2 och gjorde sen 1-3 en bit in i tredje. En sen reducering av Bele gjorde matchen nervig in till slutsignalen men Täby klarade sig vidare med 2-3.

Poänggörare Täby:

Melinda Berggren - 3p (2 + 1)

Elina Jigered - 1p (1 + 0)

Helena Johansson - 1p (0 + 1)

Adla Hanasagic - 1p (0 +1)

8/11 - FBI Tullinge (Div 1) - Täby FC (SSL) 1-14

Det var en väntad klasskillnad mellan toppen i Div 1 och SSL. Täby gjorde första målet efter 28 sekunder och ledde med 0-5 efter den första perioden. En positiv sak var att det var många olika målgörare i matchen som till slut blev 1-14.

Sara Johnsson - 2p (0 + 2)

I kvartsfinalen väntar nu ett Täby-derby mellan lagen och matchen kommer troligen att spelas första veckan i januari.

Åttondelsfinal Herr

10/11 - Täby FC (Div 1) - Nacka IBK (Div 1) 2-3

Igår kväll möttes seriekollegorna i K-Rauta Arena och Täbys herrar satte full fart från start. Redan efter dryga första perioden stod det 3-0 till hemmalaget och det var mycket spel i Nackas zon. I den andra perioden fortsatte Täby att äga boll och 4-0 kom logiskt.

Då tog Nacka Timeout och plötsligt var det ett nytt lag på banan. De reducerade en gång innan paus och ytterligare en gång i inledningen av tredje perioden. Närmare än så kom de inte utan lagen gjorde varsitt mål och matchen slutade 5-3 till hemmalaget.