Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 3 matcher
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Täby
TÄBY

Inför Karlstad borta idag kl 14.30

12 december 2021 10:45
Dam

Idag återstartar SSL igen efter fyra veckors VM-uppehåll. Täbys damer beger sig till Karlstad för att plocka hem nya poäng. Karlstad ligger två poäng före damerna i en jämn poängkamp runt det nedre slutspelsstrecket. Match sänds som vanligt på SportExpressenPlay.


Läget i Täby

Efter det långa uppehållet är det ett spelsuget men skade drabbat Täby som åker till Karlstad. Täby har dragits med sjukdomar i flera omgångar med inställda träningar och inplanerade träningsmatcher som följd och uppladdning har inte varit den bästa inför matchen mot Karlstad.

Tränaren Maimon har fått kasta om i laget rejält flera gånger under veckan för att konstatera att hela fyra startspelare inte kommer till start.

Sedan tidigare har vi Vilma De Gysser på skadelistan med en benskada. Lägg därtill Anna Petersen som dras med en eländig infektion och nu sent på morgonen stor stjärnorna Lisa Carlsson och Julia Croneld som insjuknat i det som verkar influensa. Att Lisa insjuknat är nog en effekt av det hårda matchandet i VM och det är helt naturligt att kroppen säger ifrån när anspänningarna släppt.

Vi ställer ett hårt arbetande Täby på banan idag och vi får se lite upcoming stars I laget idag. Isabella Chopard som spås en lysande framtid har tidigare spelat sporadiskt men kommer få ett stort ansvar i sin formation.

Även Kajsa Garpenbeck som blev klar för en dubbellicens i veckan kommer kliva in och göra SSL debut och vad kan vara bättre än att kliva rakt in i första formationen. Hon kommer från Värmdö och var med Bella i det Stockholm som vann distriktslags-SM för en dryg månad sen.

Karlstad IBF

Laget har fyllt på med flertalet rutinerade SSL-spelare och har inlett säsongen bättre än de senaste åren. Karlstad ligger just nu på en femte plats i den jämna tabellen. Matcherna mellan lagen har varit jämna historier för det mesta så räkna med ett laddat hemmalag.

Bästa poänggörare i Karlstad är:

Linnea Wallgren - 8p (7 mål + 1 assist)

Carolina Karlsson - 8p (5 + 3)

Matchen kan som vanligt ses på SportExpressenPlay.

Hemsidan önskar damerna lycka till i eftermiddag.