TTG

Täby gav Thorengruppen deras första förlust

29 november 2020 20:00
Dam

I eftermiddags vann Täby den andra raka matchen när serieledande Thorengruppen förlorade sina första poäng för säsongen. Årets bästa insats från hela laget och 5 mål av Julia Croneld gjorde att laget nu kan börja titta uppåt i tabellen.

I den första perioden hade Thorengruppen mycket boll men Täby var vassa i kontringarna. 1-0 redan efter drygt minuten och ny ledning minuten efter bortalagets kvittering. Perioden till Täby på poäng.

I den andra perioden fortsatte Thorengruppen att ha mycket boll men i kontringarna var Täby, sylvassa. Speciellt kedjan med Ranja Varli, Moa Delshammar och Julia Croneld var stekhet. Samtliga sex mål den här dagen kom från kedjan. 5-1 till Täby efter två perioder.

Thorengruppen kom ut med ny energi i den tredje perioden men fick utdelning efter 4 minuter. Julia Croneld gjorde sitt femte mål för dagen när hon drog in ett frislag efter 9 minuter men THorengruppen hade inte gett upp. Sex minuter senare var de bara ett mål ifrån men närmare kom de inte. Täby vann och stoppade bortalagets segersvit som slutade på 10 matcher.

Samtliga spelare har de senaste två matcherna höjs sig ordentligt och spelar nu på en nivå som de gjorde i inledningen av serien och som många trodde att de skulle kunna göra. Den spelare som stack ut lite extra idag var Julia Croneld som gjorde hela 6 poäng varav fem mål.