19 Apr 1 match

5st Täbytjejer med när Stockholm vann GULD i SDF-SM

6 januari 2020 21:00
DJ

Denna helg 3-6 januari var det traditionsenligt dags för årets upplaga av SDF SM som denna gång avgjordes i Gävle. 19 distrikt som slogs om den ärofyllda pokalen.

Stockholm som vunnit guldet de senaste tre åren var stora favoriter även denna gång och gick genom gruppspelet obesegrade efter två vinster och två oavgjorda. Som gruppetta ställdes man i kvartsfinalen mot Dalarna där det blev en komfortabel seger med 6-1 följt av semifinalseger mot Uppland med 2-1. I finalen mot Skåne tog man ledningen i den första perioden och uttökade till 2-0 i andra perioden vilket blev lagets sista mål i turneringen. Skåne fick till en reducering med fyra sek kvar men mer än så blev det inte och när slutsignalen ljöd så kunde jublet och guldfirandet börja. 4:e raka guldet för Stockholm var hemma.

STORT GRATTIS säger vi till Adna, Adla, Freddie, Ida och Sara som tillsammans med resten av Stockholm vann guldet.

Extra glädjande var att vår målvakt Ida Boman blev invald i All Star team som turneringens bästa målvakt. Poängdrottningen i Stockholm blev Adna Hasanagic som med sina 7p (5+2) med det blev bäst i Stockholmslaget.