19 Apr 1 match

Täby FC - Endre IF, Kvartsfinalserie 2018

23 mars 2021 12:00
Dam

Inför fredagens första kvartsfinal mellan Endre IF och Täbys damer minns vi tillbaka till de tre föregående kvartsfinalserierna. Även i 2018 års slutspel blev det tabellfyran Täby som fick femman Endre på sin lott. Matchserien blev den ojämnaste av de tre med Täby som segrare i tre raka matcher.

Täby slutade 4:a och det blev åter igen femman Endre som stod för motståndet. Det var den här säsongen som Täbys vision att ta SM-Guld 2018 blev upp tll bevis. Kvartsfinalserien lovade mer då Täby vann komfortabelt i tre raka matcher.

2018-03-22 Match 1 - Täby - Endre 7-4

Publik: 623 personer

Första perioden bar reprisens tecken från året innan då Endre återigen tog ledningen med 0-2. Täby kvitterade i den andra men Endre gjorde två nya i rask följd till 2-4. Täby lyckades dock få in en reducering innan pausen, bara tio sekunder efter 2-4 målet och det var match igen. I den sista perioden malde Täby sönder Endre och vann den med 4-0 och totalt med 7-4. En bra start på kvartsfinalserien för Täby alltså.

Se highlights från Match 1 här.

2018-03-24 Match 2 - Endre - Täby 1-6

Publik: 1.071 personer

I den här matchen visade Täby upp ett vasst spel och gav aldrig Endre en chans. 0-2 efter första och 0-5 en bit in på tredje perioden innan Endre fick ett tröstmål. Till slut blev det 1-6 och nu kunde Täby spela hem hela serien i nästa match.

Se highlights från Match 2 här.

2018-03-26 Match 3 - Täby - Endre 9-1

Publik: 734 personer

I den här matchen var Täby riktigt överlägsna och gav aldrig Endre en chans. 33-11 i skott talade sitt klara språk. Det stod visserligen bara 1-0 i första pausen men i den andra var det proppen ur och fem raka hemmamål till 6-0. Serien var avgjord och Endre fick i alla fall ett tröstmål i sista perioden. Täby såg så starka ut som man trodde och flög iväg till semifinal.

Se highlights från Match 3 här.

I det här årets semifinal föll laget åter på målsnöret mot KAIS Mora med 2-3 i matcher. Svenska mästarinnor blev IKSU även det här året då man slog KAIS Mora med 4-2 i finalen i Globen.

I morgon tittar vi närmare på Kvartsfinalserien 2019.