19 Apr 1 match

Tung förlust mot ett starkt KAIS Mora

14 oktober 2019 22:15
Dam

I kvällens repris hjälpte det inte ens att Alexandra Durling räddade en straff mot Anna Wijk (bilden) utan KAIS Mora fick revansch på finalförlusten från i våras. Segersiffrorna skrevs till 5-6 efter att Täby lett med 4-3 inför sista perioden. Nytt publikrekord i Hägerneholmshallen blev det när 510 personer bänkat sig även om matchen gick samtidigt på Eurosport.

Efter en jämn första period som länge stod och vägde startade Täby målskyttet efter ett riktigt snyggt anfall som Ranja Varli till sist slog in i öppet mål. Bara knappa minuten senare hade dock KAIS Mora kvitterat och 1-1 stod sig perioden ut.

KAIS Mora inledde den andra perioden bäst och tog också ledningen med 1-2 innan hemmalaget verkligen trummade på och på några minuter mitt i perioden gick upp i 4-3 ledning.Här spelade Täby den bästa innebandyn för kvällen.

Inför sista hoppades alla i hallen att det skulle bli en repris på förra årets SM-final men den här gången var KAIS Mora lite vassare. 5-6 blev det i en riktigt bra innebandy-match mot 2 av seriens 4 bästa lag.