Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Måndag
17 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

En dag kvar - Intervju med Moa Tschöp

26 april 2019 12:00
Dam

Nu kokar det, imorgon är det matchdags i Globen och idag pratar vi med den spelare i Täbys lag som spelat flest SM-finaler, nämligen Moa Tschöp. Hon har både vunnit och förlorat med KAIS Mora och innan dess vunnit mot KAIS Mora. Hör om hennes tankar inför matchen.


Hej Moa och tack för att du har tid att svara på några frågor dagen före finalen. Hur är dina tankar och känslor efter semifinalen mot IKSU och när finalen mot KAIS Mora bara är en dag bort?

Det har varit lite svårt att hålla känslorna i schack dem här dagarna efter semifinalen, eftersom det vi har gjort är nånting vi alla är otroligt stolta över. Men nu är det bara en dag kvar till final och vi har verkligen laddat om, hittat nycklar och är redo för match igen.

Vad är du mest nöjd med när det gäller ditt eget spel under slutspelet?

Jag är framförallt nöjd med att jag kunde ladda om från seriespelet och höja mig ett par nivåer till slutspelet. Älskar att vara bäst när det gäller.

Vilken eller vilka medspelare har imponerat mest på dig i matchserierna mot IKSU och Endre?

Alexandra Durling och Lisa Carlsson har verkligen imponerat på mig och alla andra under slutspelet. Dom har tagit sitt spel till nya nivåer. Men det är svårt att inte nämna hela laget och vad alla har presterat så här långt under slutspelet.

Du har ju spelat både med och mot KAIS Mora i SM-finaler tidigare, vilka spelare behöver ni ha extra bra koll på lördag?

Vi måste såklart ha ett extra öga på Anna Wijk som styr i stort sätt allt. Men även Johanna Hultgren och Malin Alkelöw behöver man ligga nära annars smäller det i fel mål. Vi måste även knäcka Amanda Hill i målet.

Ihop med alla VM-finaler du spelat är ju dessa matcher lite speciella med mycket folk på läktarna och oerhört fokus, vad kommer du att ge för tips till dina lagkamrater som är med för första gången?

Jag kommer säga till mina lagkamrater att njuta utan att vara nöjd. Vi har tillsammans satt SM-GULD som mål och vi måste våga spela för det också. Det är den roligaste matchen som finns och det är bara att spela ut och göra det man är bra på.

Vad vill du säga till alla Täby-fans inför finalen, som ju är debutanter i den Vita Väggen?

SKRIK OCH HEJA, FÖR VI HÖR ER!! Ni kommer hjälpa oss vinna matchen.

Till sist, hur går det på lördag?

Även om Mora är favoriter så kommer vi att vinna med 6-4 och Stålhult kommer skicka in sista bollen i öppen kasse.

Tack för pratstunden Moa och stort LYCKA TILL på lördag!